Sağlık-Sen: Siyasi iktidar topu taca atıyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Türkiye'de siyasi iradenin topu taca atma, parça parça düşünme yerine, yeni ve sosyal anayasa yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından, düzenlenen 5. İstişare Toplantısı'na katıldı. Mahmut Kaçar, yaptığı konuşmada, artık Türkiye tarihinin darbelerle anılmasını istemediklerini belirtti.

''Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak istiyoruz. Onun için ülkemizin çok acil bir şekilde sivil anayasaya ihtiyacı vardır'' diyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü: ''1980 askeri darbesinin ürünü olan bu Anayasa'mızın, Türkiye'nin 21. yüzyıl vizyonuna yakışmayan, yamalı bir bohça haline dönüştüğü ve biran önce değişmesi gerektiği zaruriyeti ortadadır. Yeni yapılacak anayasa, bireyi merkeze almalı, bireysel özgürlük alanını genişletmeli ve kamu çalışanları adına olmazsa olmaz olan memurlara toplu sözleşme ve grev hakkını mutlaka içermelidir.''

''Türkiye'de siyasi irade topu taca atma, parça parça düşünme yerine, yeni ve sosyal anayasa yapmak zorunda'' ifadelerini kullanan Mahmut Kaçar, ''Sayın Başbakan'ımızın gerek 2007'deki e-muhturadaki demokratik duruşu, gerekse Davos'taki bağımsız dış politika adına duruşu bizim ülke geleceği açısından daha iyimser olmamız için önümüzde önemli birer tespittir. Ama üçüncü bir duruş daha gerekiyor. Bedeli ne olursa olsun geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan insanlara fırsat vermeyecek yeni bir anayasa talebini siyasi irade olarak ortaya koymak durumundadır'' şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin önce temsil ettiği toplumun hak ve menfaatlerini önemsemesi, aynı zamanda yaşadığımız toplumda demokratik ve bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, seçilmişlerle atanmışlar arasındaki çizginin belirlenmesi en büyük karakteri olması gerektiğini dile getiren Kaçar, şunları kaydetti:

''80 yılı aşkın Cumhuriyet tecrübemizde, beş kez direkt olarak, değişik dönemlerde de özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte e-muhturaya dönüşen demokratik kesinti gayretlerinin olduğu dönemde, sivil toplum örgütlerinin net duruşunun olması gerekiyor. Yaşadığınız ülkede birileri kendilerine özellikle alan oluşturup, milletin tercihi ne olursa olsun mantığı ile hareket edebiliyorsa, bu ülkede güçlü bir sivil toplum örgütüne ihtiyaç var demektir.''

Sağlık-Sen Genel Başkanı Kaçar, Sağlık Bakanlığı'nda 5 saat süren mutabakat zaptı sonrası, Türkiye'nin hem Sağlık Bakanlığı'nda hem sosyal hizmetlerde 100 bine yakın üyesiyle yetkili sendika olduklarını hatırlatarak, ''Bizim açımızdan bir mücadele vardı. Sağlık çalışanlarına yaşanabilir bir hak kazanma adına bir yetki mücadelemiz vardı. Dün itibariyle bizim açımızdan yetki mücadelesi bitmiştir. Artık çok daha fazla sorumluluğumuz var'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler