Obama, bir ilki gerçekleştirdi

Beyaz Saray, Başkan Barack Obama'nın Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) başına eski siyah astronot Charles Bolden'ı atamaya karar verdiğini bildirdi. Ataması Senato tarafından da onaylanırsa Bolden, NASA'yı yönetecek ilk siyah astronot olacak.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 14:17
Abone Ol google-news

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada,  Başkan Barack Obama'nın, 62 yaşındaki emekli Deniz Piyadesi General Charles Bolden'ın yardımcısı olarak da uzay konularındaki danışmanı Lori Garver'ı atamayı planladığı belirtildi.

NASA açıklamasında, bu yetenekli kişilerin 21. yüzyılda NASA'ya bilimin, havacılık ve keşfin sınırlarını geliştirmede yardımcı olacaklarını kaydetti. Ataması Senato tarafından da onaylanırsa Bolden, NASA'yı yönetecek ilk siyah astronot olacak. Bolden ayrıca 1989'dan 1992'ye kadar görev yapan Richrad Truly'den sonra Amerikan uzay kurumunun başına geçecek ikinci astronot unvanını alacak. Los Angeles Times gazetesi de, ABD Başkanı Barack Obama'nın Amerikan uzay kurumu NASA'nın başına eski siyah astronot Charles Bolden'ı atayacağı önceden duyurmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler