Kök hücre ile kalıcı gençlik

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik-Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yaşlanmanın etkilerini durduran en etkili yöntemin, kök hücreden zengin yağ hücresi enjekte etmek olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik-Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yaptığı yazılı açıklamada, erişkin kök hücrelerin insan bedeninde en çok yağ dokusunda bulunduğunu, yağ dokusunun, aynı miktardaki kemik iliğinden bin kat daha fazla kök hücreye sahip olduğunu, yapılan araştırmaların bu yağ hücrelerinin ne kadar değerli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Tüm bilimsel çalışmaların kök hücrelerle ilgili potansiyeli açığa çıkardığını, bu hücrelerin insan bedenindeki tüm dokulara dönüşebildiğini, kendilerini sonsuz klonlayabildikleri için ölümsüz olduklarını ifade eden Karacalar, kök hücreden zengin yağ hücresi enjeksiyonunun yüzde 90 kalıcı ve etki süresinin 5-7 yıl olduğunu kaydetti.

Tek başına kök hücre terapisinin, gençleşme için henüz sınırları tam belirlenmiş olmasa da kök hücreden zengin yağ hücre enjeksiyonlarının, gençleşmenin ya da yaşlanmayı geciktiren uygulamaların en başında yer aldığına işaret eden Karacalar, şu bilgileri verdi: ''Verilen yağların kalmadığı ya da yüzü şişirdiğiyle ilgili genellemeler, kök hücreden zengin yağ hücresi enjeksiyonları için doğru değildir. Doğru teknik, yüzün bozulmuş geometrisini düzeltir. Yüzü şekillendirir, yeniden onarımı harekete geçirir ve yapısal destek verir. Kişinin kök hücreden zengin yağ hücreleri çok hassas bir şekilde alınıp, ihtiyacı olan bölgelere daha fazla olmak üzere bütün yüze bal peteği tarzında enjekte edilmelidir. 35 yaşını geçen herkesin koruyucu ya da tedavi edici amaçlı bu enjeksiyonları yaptırmaları uygundur. Yaşlanmanın etkilerini durduran en etkili yöntem, kök hücreden yağ hücresi enjekte etmektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon