"Babamın bana kötü davranmasını istemiyorum"

Adana'da, 14 yaşındaki kız çocuğunun, bisikletle gezdiği gerekçesiyle babası tarafından dövüldüğü, boynuna takılan zincirle banyo çeşmesine bağlandığı öne sürüldü. Polis tarafından zincirlerden kurtarılan U.Y. "Babamın artık bana kötü davranmasını istemiyorum" dedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 15:04
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Cabbar Y, Beyazevler Mahallesi'nde nikahsız birlikte yaşadığı Fatma G'den (38) olan ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi kızı U.Y'yi (14) dövdüğü ve zincirle bağladığı ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, baba Cabbar Y'den anahtarı alarak, U.Y'yi zincirlerden kurtardı. Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen U.Y'nin psikolog nezaretinde ifadesinin alınması gerektiği, ancak hafta sonu olduğu için görevli bulunmadığı ve ifadesinin pazartesi günü alınacağı bildirildi. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan U.Y, basın mensuplarına yaptığı açıklamada  babasının kendisini daha önce de eve geç geldiği için dövdüğünü ve zincirle bağladığını iddia etti. U.Y, ''Babamın artık bana kötü davranmasını istemiyorum'' dedi. U.Y'nin anlama güçlüğü çeken ikiz erkek kardeşi O.Y'nin eğitim aldığı özel rehabilitasyon merkezi görevlisi Ebru Berköz ise gazetecilere yaptığı açıklamada, anne Fatma G. ve O.Y ile eve geldiklerini, bu sırada baba Cabbar Y'nin kızı U.Y'ye önceki akşam nerede olduğunu sorduğunu anlattı. U.Y'nin parkta bisikletle gezdiğini söylemesi üzerine kız çocuğunu odaya götürdüğünü ve ardından ağlama sesi geldiğini belirten Berköz, şöyle konuştu: ''Tokat attığını düşündüm. Ağlama uzayınca içeri gidip, babayı ikna ederek salona geri getirdim. Ardından, Cabbar Y, 'Git zinciri getir' dedi. Zincire takılı asma kilitle U.Y'yi banyoya götürdü. Bu sırada U.Y'nin ağabeyini çağırdım. Onunla banyoya gittiğimizde U.Y. küvette oturmuş, boynundan zincirle banyo çeşmesine bağlanmıştı. Ağabeyi çekiçle çeşme borusunu kırdı, U.Y'yi salona getirdik.''

Cabbar Y'nin bu sırada, ''Sizi artık evde istemiyorum, yarın sabah bu evi boşaltıyorsunuz. Yoksa yakıp yıkarım'' dediğini öne süren Berköz, ''Baba daha önce de anneye ve diğer çocuklara şiddet uygulamış. Devlet bu aileye sahip çıkmalı. Çocukları Sosyal Hizmetler'e vermektense, anneyle üç çocuğu koruma altına almalıdır'' dedi. Gözaltına alınan Cabbar Y'nin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Cabbar Y'nin halen evli olduğu resmi nikahlı eşinden ise 4 kızı olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler