Arınç'tan Davos yorumu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Nerede mazlum, nerede ezilen varsa, huzursuzluk varsa, 'Yetiş Türkiye' diyen sesler duymaya başladık ve geçmişte başı önde mahcup duranların Türkiye'sinde öylesine yiğit bir Başbakan çıktı ki, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine 'Sen zalimsin' diyebildi''dedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 17:11
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atatürk Spor Salonu'ndaki AKP Aydın İl Teşkilatı 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2 sene sonraki milletvekilliği seçimlerinde başarı sağlamaya mecbur olduklarını ifade etti. Bu seçimde başta Aydın olmak üzere bütün milletvekilliklerini kazanmak yolunda iddia taşıdıklarını kaydeden Arınç, üçüncü dönem tek başına iktidar müjdesini Aydın'ın vermesini arzuladığını belirtti. Arınç, 7 sene öncesine bakıldığında, AKP'nin Türkiye için neler başardığının çok daha iyi görülebileceğini anlattı. Tek parti dönemlerini, koalisyon dönemlerini, 2000-2001 krizlerini gördüklerini, Türkiye'nin perişan olduğu, fakirleştiği günleri yaşadıklarını dile getiren Arınç, 2001'de AKP'nin kurulduğunu, bir yıl sonra tek başına iktidar olduğunu belirterek, ''Bu çok büyük bir başarı. Türkiye'de emsali yok. Demokrat Parti'nin 1946-1950 tecrübesini bir kenara bırakırsınız, bir yıl içinde ve üstelik her bir dönem önüne engeller konulmasına rağmen AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi bir, kendinden başka bütün partileri parlamento dışında bırakması iki. Muhteşem bir başarı yakalandı'' dedi.

Bülent Arınç, havayolu taşımacılığında da büyük gelişme yaşandığını belirterek, ''Şimdi her yere uçuyorsunuz. Artık halk uçağa biniyor. (Vatandaş dışarıda kaldı) diyenlerin kulağı çınlasın'' diye konuştu. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunları unutmayın. Bunlar hep AK Parti ile oldu. 35 yıllık siyasetçiyim. 35 yılın 35'i de AK Parti'ye helal olsun. Böyle bir nimeti kimse elinden kaçırmak istemez. Türkiye dünyada güçlü bir devlet oldu. Sözüne güvenilen, sözü dinlenen bir ülke oldu Türkiye. Sadece bölge barışı değil, dünya barışı için Türkiye ne diyor herkes kulak kabartmaya başladı. Nerede mazlumlar, nerede ezilen varsa, nerede huzursuzluk varsa, 'Yetiş Türkiye' diyen sesler duymaya başladık ve geçmişte başı önde mahcup duranların Türkiye'sinde öylesine yiğit bir Başbakan çıktı ki, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine 'Sen zalimsin' diyebildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler