"Tartışma hukuki temelden yoksundur"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''Anayasa Mahkemesi'nin yargıladığı Cumhurbaşkanı ve hakkında iddianame düzenlenebileceğini kabul eden bir Anayasa Mahkemesi kararı varken şimdi dönüp de Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yargılanır mı yargılanmaz mı tartışmasını yapmak, hukuki temelden yoksundur, abesle iştigaldir'' dedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 19:18
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Alevi-Bektaşi dedelerinden Aziz Dede'nin ölümünün 44. yıl dönümü dolayısıyla yarın düzenlenecek anma törenlerine katılmak için Adıyaman'a geldi.

Hakkı Suha Okay, CHP İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa değişiklikleri konusunda Hükümete katkı vermek istemediklerini söyledi. Okay, yargıyı siyasallaştırmak amaçlı hiçbir değişikliğe CHP olarak katkı vermeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu: ''CHP sadece bugünkü yolsuzlukların sebebi olan siyaset, ticaret, bürokrat anlayışının ve bu yolsuzlukların arkasındaki siyasi anlayışın yargılanabilmesi için dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde bir Anayasa değişikliğine (Evet) der. Anayasa'da bir değişiklik noktasında bu aşamada birlikte olması söz konusu değildir. Ne zaman ki siyasal iktidarların başı bir yerlerde sıkışıyor, sadece başının sıkıştığı konularda Anayasa değişikliğini gündeme getiriyorlar. Ne zaman ki partileri kapama tehdidi altında kalıyor, o zaman (Anayasa'daki Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim veyahut Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirelim, Anayasa Mahkemesi'ne müracaatın yöntemini değiştirelim...). Bu siyasal iktidarın Anayasa değişikliği diye tartışmaya getirdiği hangi sorun var ki halkın, ülkenin sorunlarının aşılmasında katkı versin. Bütün yapmak istedikleri Anayasa değişikliği ile mevcut siyasal iktidarın kendi sorununu bir biçimde aşmak.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karara da değinen Okay, ''Anayasa Mahkemesi'nin yargıladığı Cumhurbaşkanı ve hakkında iddianame düzenlenebileceğini kabul eden bir Anayasa Mahkemesi kararı varken şimdi dönüp de Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yargılanır mı yargılanmaz mı tartışmasını yapmak, hukuki temelden yoksundur, abesle iştigaldir'' dedi.
 

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, burada yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın büyük sorunları olduğunu, Adıyaman'ın Güneydoğu'nun bir cazibe merkezi haline gelmesini istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bunun için önümüzdeki dönemde Adıyamanlılar'ın ''AKP gölgesinden kurtulması gerektiğini'' ifade etti. RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, Akman'ın görev süresi bittikten sonra başkanlığı bırakacağını açıkladığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunun adı da istifa olmaz. Sayın Zahid Akman daha önce istifa çağrıları olunca televizyon kanallarına çıkıp (Benim arkamda Başbakan var) demiştir. Bir ülkenin Başbakanını adı yolsuzluklara karışmış bir bürokratın savunucusu haline getiremezsin, gelmemelidir. Varsa bir hata, o hatayı süratle düzeltmek zorundadır. Düşünün aynı iktidardan bir bakan, (Zahid Akman ayrılsın) diyor. O direniyor, yerinde kalıyor. Meclis Başkanı (Ayrılsın) diyor. Direniyor, yerinde kalıyor. Muhalefet (Ayrılsın) diyor, yine yerinde kalıyor. Merak ediyorum bu koltukta ne var acaba?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon