DSÖ domuz gribine karşı uyardı

Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi virüsünün sağlık sistemi güçlü ülkelerde hafif sağlık sorunlarına neden olurken, sağlık sistemleri zayıf olan ve personel yetersizlikleri bulunan ülkelerde ise ağır sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 06:14
Abone Ol google-news

Sağlık Araştırmaları Sitesi'nde yer alan bilgiye göre, ABD ve Meksika'da H1N1 Domuz Gribi tanısı konulan kişilerin yüzde 9-10'unun hastaneye yatırılarak takip edildiği ve sağlık hizmetleri hazırlıksız olan olan ülkelerin salgından daha fazla etkilenebileceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün sağlık sistemi güçlü ülkelerde hafif sağlık sorunlarına neden olurken, sağlık sistemleri zayıf olan, ilaç temininde güçlük yaşanan, kalabalık hastanelere sahip, sağlık kurumlarının donanım ve personel yetersizlikleri olan ülkelerde ise ağır sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

DSÖ yetkilileri ayrıca, H1N1 Domuz Gribi virüsünün çocuk ve gençler ile altta yatan başka hastalığı olan yaşlı kişilerde daha ağır seyrettiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler