Hava sıcaklıkları düşüyor, yağış geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak olan hava sıcaklıkları yağış getirecek.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

Türkiye'nin kuzey, iç bölgeleri ile Kars ve Ardahan çevreleri başta olmak üzere Türkiye'nin önemli bir bölümünde havanın kapalı ve yağışlı olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. İç ve güney kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Meteoroloji; yağışların Doğu Karadeniz (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda bir uyarıda bulundu.

 

Bölgeler için hava

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Koacaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin güney ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu bir hava hakim olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler