H1N1 İzlanda'ya da ulaştı

Dünya üzerinde birçok ülkeye yayılan H1N1 virüsü, İzlanda'ya da ulaştı. İzlanda'da etkileri 'zayıf' olarak gözlemlenen H1N1 virüsünün Kuveyt'te bulunan Amerikan askeri üssündeki 18 askerin hayatını tehdit ettiği bildirildi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 07:23
Abone Ol google-news

Kuveyt'teki Amerikan askeri üssünde bulunan 18 Amerikan askerinin, domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsü taşıdığı belirlendi.

Kuveyt devlet haber ajansı KUNA'nın bir hükümet yetkilisine dayanarak dün verdiği haberde, "Belirsiz sayıda ABD askerinde H1N1 virüsü bulunduğunu" duyurmasının ardından, bugün basına açıklamada bulunan Kuveyt hükümet yetkilisi İbrahim El Aldülhadi, "ABD'den Kuveyt'teki üslerine gelen askerlerin 18'inde virüs bulunduğunun belirlendiğini" söyledi.

Öte yandan ABD Büyükelçiliğinden KUNA haber ajansına yapılan yazılı açıklamada, "Aralarında Kuveyt'teki askeri üslerden transit geçen askerlerin de olduğu bir grup Amerikan askeri personelinde H1N1 virüsünün bulunduğu, geçici olarak doğrulandı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, askerlerin Kuveyt halkıyla herhangi bir temasının olmadığı vurgulandı.


H1N1 virüsü İzlanda'ya da ulaştı

İzlanda'da domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsü ile ilgili ilk vaka açıklandı.

Yetkililer, New York'dan kısa bir süre önce dönen bir kişide virüs belirlendiğini açıkladı. Virüsün hastada yol açtığı belirtilerin ise ''zayıf'' olarak tanımlandığı kaydedildi.

Bu kişiyle birlikte New York'tan dönen aile üyelerinden 4 kişi için de testler yapıldığı kaydedildi.

 

Çin'deki vâka sayısı yükseliyor

Çin'de H1N1 gribine yakalananların sayısının 8'e çıktığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Fujian eyaletinde iki yaşında bir kız çocuğunun H1N1 gribine yakalandığının kesinleştiği ve bu kız çocuğunun kısa süre önce ailesiyle birlikte Hong Kong üzerinden ABD'den geldiği belirtildi. Kız çocuğunun ailesi ve bir taksi şoförü karantinaya alındı.

Bu arada, Şanghay'da Avustralya'dan gelen 30 yaşındaki bir erkek ile Zhejiang eyaletinde New York;ta üniversite öğrenimi gören 19 yaşındaki bir erkek, H1N1 gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Çin;de gribe yakalandığı kesinleşen 8 kişiden 4'ü taburcu edildi.

Öte yandan, şu ana kadar Hong Kong;da 7, Tayvan adasında da 6 H1N1 vakası tespit edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler