PKK'ye ait esrar ele geçirildi

Diyarbakır'da PKK'ye ait olduğu belirtilen 376 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, ''Diyarbakır genelinde son bir haftada toplam toplam 250.1 kilogram toz esrar, 126.5 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmiş, kaçmaya çalışan araç sürücüsü ile trendeki esrarın sahibi tutuklanmıştır" denildi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 07:45
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ye ait olduğu belirlenen 376 kilogram esrar ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede terör ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Lice, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında çalışma yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, 21 Mayıs'ta Lice–Çavundur ve Dolunay köyleri ile Kocaköy-Boyunlu köyü kırsalında taş yığınları ve ormanlık alana çuvallarda gizlenmiş halde terör örgütü PKK'ye ait olduğu belirlenen 248 kilogram toz esrar, 75 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram kenevir tohumu ele geçirildiği bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 19 Mayıs'ta Sur–Mermer bölgesinde kaçmaya çalışan bir araçta 51.5 kilogram kubar esrar, Kurtalan–İstanbul seferini yapan trende 20 Mayıs'ta yapılan aramada da 2.1 kilogram toz esrar bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Diyarbakır genelinde son bir haftada toplam toplam 250.1 kilogram toz esrar, 126.5 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmiş, kaçmaya çalışan araç sürücüsü ile trendeki esrarın sahibi tutuklanmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin devamlılığının sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, terör örgütü PKK'nin en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler