İsrail: ABD zorlamasını kabul etmeyiz

İsrail'in Stratejik Sorunlardan Sorumlu Bakanı Moşe Ya'aalon, ABD'nin kendi siyasetini İsrail'e zorlamasını kabul etmeyeceklerini, yerleşim inşaatlarının durmayacağını, ancak yasa dışı Yahudi yerleşimlerine de izin verilmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 07:56
Abone Ol google-news

İsrail'in Stratejik Sorunlardan Sorumlu Bakanı Moşe Ya'aalon, İsrail'in Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun geçen hafta ABD'de Başkan Barack Obama ile yaptığı görüşmeyi değerlendirirken, "Yerleşimler hiç bir zaman, barış sürecinin başarısızlığının sebebi, barış önünde bir engel olmamıştır" dedi.

Moşe Ya'alon, İsrail'in 2005 yılında Gazze'deki yerleşimlerini boşaltmasına da atıfta bulunarak, "Hatta İsrail, Filistin topraklarından çekildiğinde de terör durmadı. Biz Yahudi toplumlarını (Gazze'den) söküp attığımızda da karşılığında Hamasistan'ı aldık" diye konuştu.

Ya'aalon ayrıca, "Ulusal büyümeyi de dikkate alarak, yerleşimlerdeki inşaatları durdurmayacaklarını" vurguladı. Ya'alon, "Oralarda yaşayıp kendi hayatlarını sürdüren, çocuklarını büyüten insanlar var. Bunlar için ev gerekiyor mu? Barışın gelmesini önleyen bu konutlar değildir" dedi.

Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim oluşumlarıyla ilgili olarak da Ya'alon, hükümetinin yasa dışı yerleşimlere izin vermeyeceğini ve bunu da geçen hafta ispatladığını kaydetti.

İsrail, geçen hafta Ramallah yakınlarındaki 7 barakadan oluşan bir yasa dışı yerleşim oluşumunu boşaltmış; ancak güvenlik güçlerinin barakaları kaldırması ve buradakileri tahliyesinden bir kaç saat sonra, yerleşimciler tekrar aynı yöreye gelerek yeniden baraka inşa çalışmalarına başlamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler