Kayseri'ye ikinci üniversite

Kayseri'ye Erciyes Üniversitesi'nden sonra ikinci üniversite kuruluyor. Burç Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait ''Melikşah Üniversitesi''nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, sanayi şehri olan Kayseri'nin bundan sonra aynı zamanda bilim şehri olarak da anılacağını belirtti.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 09:29
Abone Ol google-news

Kayseri'de kurulacak olan Melikşah Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Hukuk Fakültesi yer alacak.
 

Talas ilçesinde 45 bin metrekarelik alana kurulacak üniversite bünyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Rektörlük binası, Boydak Holding tarafından 3 yıl içerisinde yaptırılarak bağışlanacak. Ayrıca, Fen-Edebiyat Fakültesi binasının, Kumtel Şirketler Grubu tarafından 3 yıl içerisinde yapılarak bağışlanacağının taahhüt edildiği bildirildi. Mühendislik Fakültesi ile konferans salonu, kapalı spor salonu, kütüphane, yemekhane, çarşı ve otopark da Burç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 3 yıl içerisinde yaptırılarak üniversite tüzel kişiliğine devredilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler