"Cumhurbaşkanı! İyi şeyler olmuyor!"

DTP'nin Çağlayan mitinginde Eşbaşkan Emine Ayna, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çattı. Gül'ün 'Kürt sorununu çözümü konusunda iyi şeyler oluyor' sözlerine atıfta bulunan Emine Ayna, "Cumhurbaşkanı! İyi şeyler olmuyor. Operasyonlar ölümler devam ederken iyi şeyler olmaz." dedi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi bugün Çağlayan'da bir miting düzenledi. Mitingde konuşan Eşbaşkan Emine Ayna, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi. Baykal'ın Kürt sorununu terör sorunu olarak gördüğünü belirten Ayna, "Bu nasıl bir mantıktır. Bu nasıl bir akıldır." diye konuştu.,

Ayna, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kürt sorununu çözümü konusunda iyi şeyler oluyor' sözlerine atıfta bulunarak "Cumhurbaşkanı! İyi şeyler olmuyor. İnanın iyi şeyler olmuyor. Herkes kendine gelsin. Operasyonlar ölümler devam ederken iyi şeyler olmaz. 'Barış sürecine girdik' diyemeyiz. Cumhurbaşkanı sorunu çözmek istiyorsa, operasyonların durması konusunda irade göstermeli. 'İyi şeyler olacak' demekle iyi şeyler olmuyor. Çözüm istiyorsanız muhatap almak zorundasınız. Yapılacak şey çok basit. Öcalan'la bu sorunu çözmek için diyalog geliştireceksiniz. Hepsi bu." ifadelerini kullandı.

Mitingde konuşan Ayna, ''Kürt sorunun çözümünün sözde tartışıldığını'' ileri sürdü.

Ayna, ''Ölümle çözüm olmuyor yaşayarak çözüm mümkün ama yaşatmak da lazım. Kararlılık ve samimiyet olmazsa iyi şeyler olmaz. 13 Nisan günü, PKK çatışmasızlık kararı aldı. Ve bunu 1 Hazirana kadar uzattı. Bizler bu süreci Sayın Cumhurbaşkanının 'İyi şeyler olacak' diyerek ortaya attığı bir cümleden iyi bir şeyler aradık. Ancak operasyonlar devam etti'' diye konuştu.

Operasyon ve ölümler devam ederken, ''barış sürecine girdik'' denemeyeceğini öne süren Ayna, ''Operasyonlar hemen duracak ki barışı tahsis edelim. Ölümleri durduralım'' ifadesini kullandı.

Ayna, ''Sayın Baykal dün yaptığı açıklamada, (Evet bölgedeki insanlar Kürtçe konuşsun ama Türkçe cevap verelim. Terör sorununu el birliği ile çözeceğiz) diyor. Sayın Baykal hala Kürt sorununu terör sorunu olarak görüyor. Sayın Baykal, bölgeye gidip araştıracakmış. Siz, Kürt sorununa terör dediğiniz sürece, tek bir oy dahi alamazsınız'' dedi.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise Türkiye'nin önemli bir şans yakaladığını ifade ederek, ''29 Martta Kürtler tercihini yaptı. (Ben dilimi kültürümü asla terk etmeyeceğim. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğim) dedi. Devlet yetkililerine, Türkiye'yi onurlu bir geleceğe ulaştırmak istiyorsak, bu şansı kaybetmeyin diyoruz'' şeklinde konuştu.

Mitinge DTP'li milletvekilleri Akın Birdal, Hamit Geylani, Hasip Kaplan, Aysel Tuğluk, Pervin Buldan ve Osman Özçelik, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ve KESK Genel Başkanı Sami Evren ile Iğdır ve Batman belediye başkanları da katıldı.

Bu arada, miting alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana girenler, polisler tarafından üst aramasından geçirildi. Mitinge katılan grubun zaman zaman, terör örgütü ile örgütün elebaşısı lehine yasa dışı pankart ve poster açtıkları görüldü. Mitinge katılanlar, mahalli sanatçıların verdiği konserin ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler