G-8 Enerji Bakanları toplantısı başladı

Dünyanın gelişmiş sekiz ülkesinin (G-8) enerji bakanlarının toplantısı, bugün Roma'da başladı. İtalya'nın L'Aquila kentinde temmuz ayında yapılacak olan G-8 liderler zirvesine hazırlık niteliğindeki toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 13:22
Abone Ol google-news

Dünyanın gelişmiş sekiz ülkesinin (G-8) enerji bakanlarının toplantısı, bugün Roma'da başladı. İtalya'nın L'Aquila kentinde Temmuz ayında yapılacak olan G-8 liderler zirvesine hazırlık niteliğindeki toplantıya, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Claudio Scajola'nın ev sahipliği yapacak.

Başkent Roma'da Excelsior otelde düzenlenen toplantının bugünkü oturumlarına, ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada ve Rusya'dan oluşan G-8 ülkelerinin enerji bakanları katılıyor. Yarınki oturumda ise Türkiye, Brezilya, Çin gibi ülkelerin de dahil olmasıyla toplantıya katılan enerji bakanlarının sayısı 23'e ulaşacak.

Scajola, bugünkü açılışta yaptığı konuşmada, G-8'lerin ve dünyanın önemli ekonomilerinin bakanlar tarafından temsil edildikleri toplam 23 ülkenin, dünyadaki enerji arz ve talebinin yüzde 80'ini oluşturduğuna dikkati çekerek, "Böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın akşam saatlerinde Roma'ya ulaşarak toplantının gala yemeğine katılması bekleniyor. Yıldız'ın, toplantının yarınki oturumlarında konuşma yapması da öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler