"Atamayla ilgili bilgim yok"

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, RTÜK Savunma Sekreterliğine atanma talebinde bulunan emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ın kuzeni değil, uzaktan akrabası olduğunu belirterek, atama talebi ve işlemlerin seyri hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 14:05
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde, CHP MYK Üyesi Ali Kılıç tarafından yapılan yazılı açıklamaya dayanılarak ''RTÜK Başkanı Zahid Akman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun kuzeni, emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ı, RTÜK Savunma Sekreterliğine atayabilmek için Savunma Sekreteri emekli Albay Ahmet Arın'ı istifaya zorladı'' içerikli haberler yayımladığını belirtti.

Başsavcı Boyrazoğlu, ''Makam ve adım öne çıkarılarak, okuyucular ve üçüncü şahıslar nezdinde, devlet kademelerinde yapılması düşünülen bir atama işleminde, devam eden bir kısım soruşturmalarla ilgili şüphe doğuracak nitelikte, tamamen gerçek dışı bilgilere dayalı olarak kamuoyunun yanıltılmasına sebebiyet verilmektedir'' ifadesini kullandı.

Emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ın kuzeni değil, uzaktan akrabası olduğunu belirten Boyrazoğlu, atama talebi ve işlemlerin seyri hakkında hiçbir bilgisi bulunmadığını kaydetti.

Boyrazoğlu, haberlerde belirtilen atama talebinin, 2008 yılı Şubat ayında yapılmış olduğunu, kamuoyunda ''Deniz Feneri'' olarak bilinen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ise bu başvurudan tam 7 ay sonra Eylül 2008 tarihinde başlatıldığını vurguladı.

''Usulsüz olarak adı kullanılarak gerçeğe aykırı iddia ve beyanlarda bulunulduğunu'' kaydeden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, yazılı açıklamasını, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca tekzip metni olarak yayımlanması için ilgili gazetelere de gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler