Lavrov'un sözlerine İsrail'den eleştiri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Hamas ile temasın sürdürülmesi" yolundaki sözleri İsrail'den eleştiri aldı.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 16:13
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hamas ile teması sürdürmenin gerekli olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bu açıklamasından "derin bir hayal kırıklığı" duyulduğu belirtildi.

Lavrov, Şam'da yerleşik Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir görüşme yapmış ve görüşmenin ardından "Hamas ile teması sürdürmenin gerekli olduğuna inandıklarını" söylemişti.

Rusya; ABD, BM ve AB'yi de kapsayan Orta Doğu Dörtlüsünün Hamas'ı boykot etmeyen tek üyesi. Lavrov, İslam Konferansı Teşkilatının (İKT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı için Şam'da bulunuyordu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de Lavrov'un açıklamasına tepki gösterdi. Bakanlık yetkilileri, Lavrov'un açıklamasının ardından, konuyu değerlendiren bir toplantı yaptı ve daha sonra açıklamayla ilgili ilgili resmi bir kınama yapılması kararına varıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın önümüzdeki hafta, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla Moskova'ya gitmesi öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler