Kartal şampiyon gibi

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan derbi maçında siyah-beyazlı takım 2-1 galip oldu.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 16:34
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'deki Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakem ve takım kadroları şöyle...

Stad: BJK İnönü

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Emre Eyisoy

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Ernst, Tello, Holosko, Bobo

Galatasaray: Orkun, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan Balta, Arda, Barış, Ayhan, Kewell, Nonda, Baros

Gol: Dk. 41. Bobo, Dk. 59. Yusuf (Beşiktaş) Dk.49 Kewell (GS)

Sarı Kartlar: Dk. 24 Emre, Dk. 45 Sabri (Galatasaray)

Lig lideri Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki önemli maçında Galatasaray karşısında ilk dakikada Sivok ile büyük tehlike yarattı. Ancak rakibinin ilk dakikalarda iyi oyunu sonrası fazla topa sahip olamayan siyah-beyazlı takım, pozisyonların arkasını getiremedi. Olası yenilgide büyük avantaj yitireceğini düşünen Beşiktaş, kendi yarı alanından fazla çıkmayınca, rakibinin baskısı altında kaldı.

Hücumdan çok savunmada kalan siyah-beyazlı ekip, bir duran toptan kendisi için çok önem taşıyan galibiyet golüne ulaştı. Tello'nun 41. dakikada kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Bobo'nun kafa vuruşunda, Mehmet Topal'ın müdahalesi sonrası meşin yuvarlak filelere gidince evsahibi ekip, 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu şekilde gitti.

Şampiyonluk iddiasını haftalar önce kaybeden, ancak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya çalışan Galatasaray ise kalesinde yaşadığı tehlikenin ardından sağa ve sola giden Arda'yı topla buluşturarak ataklarını organize etmeye çalıştı. Sarı-kırmızılı takım, ilk bölümdeki etkinliğine rağmen net gol pozisyonu bulamazken, 34. dakikada İbrahim Üzülmez'in büyük hatasında gole Sabri ile çok yaklaştı. Bu net pozisyonu değerlendiremeyen Galatasaray,

41. dakikada Bobo'nun golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

2. dakikada Tello'nun soldan kullandığı korner atışında herkesi aşan topla kale arkasında buluşan Sivok'un sert vuruşunda, kaleci Orkun'u geçen meşin yuvarlağı kale çizgisi üzerinden Sabri uzaklaştırdı.

13. dakikada Holosko'nun ara pasında sol çaprazda ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Ekrem, vurmakta gecikip, ardından kötü orta yapınca kaleci Orkun, meşin yuvarlağa sahip oldu.

26. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde herkesi aşan topu, arka direkte müsait durumda beklemeyen Kewell, kötü bir vuruşla auta attı.

30. dakikada orta sahada topu kapan Tello, rakiplerini geçtikten sonra ceza alanına indiği anda sert vurdu. Ancak meşin yuvarlak üstten farklı bir şekilde auta gitti.

34. dakikada İbrahim Üzülmez'in hatalı geri pasında topu alan Baros, Gökhan Zan'ı geçtikten sonra ceza alanına girdi. Baros, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda daha müsait durumdaki Sabri'ye bırakmak istedi. Ancak sert gelen meşin yuvarlağı açısı daraldığı anda yakalayan Sabri'nin şutunda, top yandan auta gitti.

41. dakikada Tello'nun kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Bobo'nun kafa vuruşunda, Mehmet Topal'ın ayağına çarpan meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısını da Beşiktaş, 1-0 önde tamamladı.

FOTO GALARİ İÇİN: http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=267&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler