Altın palmiye sahibini buldu

62. Cannes Film Festivali'nde bu yılki ''Altın Palmiye'' ödülünü, Avusturyalı Michael Haneke'nin ''Le Ruban Blanc'' isimli filmi kazandı.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 18:43
Abone Ol google-news

Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Bu yılki ''Altın Palmiye'' ödülünü, Avusturyalı Michael Haneke'nin ''Le Ruban Blanc'' isimli filmi kazandı. Fransız Jacques Audiard da ''Un Prophete'' isimli filmiyle büyük ödüle layık görüldü.

En iyi yönetmen ödülünü, isimli filmiyle Filipinli Brillante Mendoza alırken, jüri özel ödülü de İngiliz yönetmen Andrea Arnold'un ''Fish Tank'' isimli filmi ile Güney Koreli Park Chan-wook'un, ''Thirst, ceci est mon sang'' isimli filmine verildi.

Festivalde, en iyi senaryo ödülünü de Çinli Lou Yee'nin ''Nuits d'ivresse printaniere'' isimli filmi aldı.

Fransız oyuncu Charlotte Gainsbourg, Lars von Trier'in ''Antichrist'' filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü, Avusturyalı Christoph Waltz da Quentin Tarantino'nun, ''Inglourious Basterds'' isimli filmindeki performansıyla en iye erkek oyuncu ödülünü kazandı.

86 yaşındaki Fransız yönetmen Alain Resnais de şu ana kadarki çalışmalarından dolayı ''özel ödül''e layık görüldü.

''Altın Palmiye'' için yarışan filmlerin dışındaki kategorilerde gösterilen 26 film içinde Avusturyalı Warwick Thornton'un ''Samson et Delilah'' isimli filmi de ''Altın Kamera'' ödülü kazandı.

62. Cannes Film Festivali, Jan Kounen'nin yarışma dışı gösterilen ''Coco Chanel et Igor Stravinsky'' isimli filminin gösterimiyle sona erdi.

Festival, Pete Docter'in, yarışma dışı gösterilen ''La-haut'' isimli filmin gösterimiyle 13 Mayıs Çarşamba günü başlamıştı.

FOTO GALERİ İÇİN:  http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=266&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon