Blacburn'den Tugay'a muhteşem veda

Futbol hayatının son 8 yılını geçirdiği Blackburn Rovers takımında sezonun son maçında 29 bin taraftar tarafından büyük sevgi gösterileriyle uğurlanan ve sahalara veda eden Tugay Kerimoğlu, önümüzdeki yıllarda İngiltere'de kalıp antrenörlük yapmayı planladığını bildirdi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 06:45
Abone Ol google-news

Blacburn Roovers'ın, West Bromwich Albion takımıyla yaptığı maçın ardından, Londra'dan son maçına gelip onu yalnız bırakmayan taraftarla birlikte olan, onların fotoğraf çektirmek ya da forma imzalatmak gibi taleplerini yerine getiren Tugay Kerimoğlu, gazetecilerin soruları üzerine geleceğiyle ilgili planları noktasında kafasında uzun süredir antrenörlük yapma fikrinin bulunduğunu söyledi.

Dünya kupasında verilen A lisansını Türkiye'de güncelleştirip yeniden İngiltere'ye dönmeyi planladığını belirten Kerimoğlu, İngiltere'de bir süre daha yaşama kararının altında çocukları Berke ve Melisa'nın eğitimlerini bu ülkede sürdürmelerinin bulunduğunu ifade etti.

''Buraya dönüp altyapıda meslek hayatıma devam etmek istiyorum'' diyen Tugay Kerimoğlu, ''hem pratik yapmak, hem de tecrübe kazanmayı planlıyorum'' dedi.

Bunun futbolcu olarak veda ettiği Blackburn Rovers kulübünde mümkün olup olmadığı sorusu üzerine, ''her şey olabilir'' diyen Tugay, Londra kulüplerinden biriyle anlaşmasının ihtimal dahilinde olup olmadığı sorusu üzerine de ''Onu Allah bilir. Şu anda kafamda öyle bir düşünce yok, ama tabii yarın ne olacağını da bilemeyiz'' diye konuştu.

Tugay Kerimoğlu, önümüzdeki aylarda Türkiye'de ailesiyle birlikte tatil yapacağını da belirtti.

Bu arada, Blackburn Rovers Kulübü'nün çıkarttığı ''Rovers'' adlı dergi de bu ayki kapağını Tugay Kerimoğlu'na ayırdı. Tugay'ın seyircileri selamladığı bir fotoğrafına yer veren Dergi, ''Farewell Maestro'' (Güle Güle Usta) diye başlık attı.

Dergi'nin tam ortasında iki sayfasını da Tugay'a ayıran dergi, Greame Souness'den bir Rovers taraftarı olan Harry Mussender'e kadar çeşitli kişilerin ünlü futbolcuyla ilgili görüşlerine yer verdi. Bu görüşlerde Tugay'ın müthiş futbol yeteneği ve iyi kişilik özelliklerine vurgu yapılırken, ünlü futbolcunun 38 yaşında hala bu performansı sergiliyor olmasına alkış tutuldu.

Görüşler sayfasında manşete çekilen Andre OOjer'in görüşü ise Dergi'nin kapağındaki ''usta'' adlandırmasını içerdi. Tugay için ''o gerçek bir usta'' diyen OOjer, Tugay'ın topa dokunuşu, pasları ve oyunla ilgili öngörüsünün inanılmaz olduğunu vurguladı ve ''Böyle bir oyuncuyla oynamak müthiş bir duygu'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler