Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, DTP'li vekillerin sorgusunun alınması için yaka paça götürülmemesine karşı aranan çözüm arayışlarını okurlarına aktarıyor. Vatan ise, Kırmızı Bülten'le aranan Cem Garipoğlu'nun yanında olduğu sanılan annesi Tülay'ın yerini belirleyebilmek için de 'Mavi Bülten' çıkarılmasını ilk sayfadan duyuruyor.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 06:49
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Gözler mahkemede


Toptan formül arıyor TBMM Başkanı Köksal Toptan, 1994’te DEP milletvekillerinin TBMM’den yaka paça götürülmesinin benzeri görüntülerin yaşanmaması için formül arayışında. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, suçlamaların anayasanın 14. maddesiyle ilişkisinin incelendiğini belirterek, “Salı günü her şeyin bittiği gün değil, Meclis Başkanlığı bir karar verebilir. Mahkeme başka bir yazı daha gönderebilir” dedi.

Türk: Kimsenin gücü yetmez Mahkemenin iki kez çağırdığı DTP lideri Ahmet Türk ifade vermeye gitmedi. Türk’ün yarınki duruşmaya da gitmemesi durumunda hakkında polis zoruyla getirilmesi yönünde karar çıkması bekleniyor. Türk, dokunamazlıkları yokmuş gibi mahkemeye çağrıldıklarını belirterek, “Dokunulmazlığımız olduğu sürece kimse bizi mahkemeye götüremez ve gücü de yetmez” diye konuştu.



HÜRRİYET

Rol modeli Erdoğan mı Ladin mi?


Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Merkel ile Sarkozy'ye sordu: "Rol modeliniz Bin Ladin mi, Tayyip Erdoğan mı olsun?"



MİLLİYET

Nerede bunun emniyeti?


Uğur Dündar ve eşinin özel hayat bilgilerinin Vakit'te yayımlanmasıyla gündeme gelen Pol-Net sistemine, 40 bin polisin 'gerekçe bildirmeden' girme yetkisi var...



RADİKAL

Facianın soruşturmasına devlet engeli


23 kişi öldü, aradan 16 ay geçti, ortada iddianame bile yok



AKŞAM

Küçük yaşta geçim dersi


İlköğretim öğrencileri Hayat Bilgisi dersinde hayatın gerçekleriyle yüzleşecek. Çocuklar derslere elektrik ve su faturası getirecek.



POSTA

Müthiş yarış

Beşiktaş Galatasaray'ı 2-1, Sıvas Gençlerbirliği'ni 3-2 yenince şampiyonluk yarışı son haftaya taşındı.



VATAN

Cem'in annesine Mavi Bülten


Münevver'in katil zanlısı Cem Garipoğlu, 180 ülkede 'Kırmızı Bülten'le aranırken, oğlunun yanında olduğu sanılan annesi Tülay'ın yerini belirleyebilmek için de 'Mavi Bülten' çıkarıldı.



HABER TÜRK

Faşizan kavgası


Erdoğan'ın azınlıklar için söylediği "Faşizan davrandık, kovduk" sözüne muhalefet büyük tepki gösterdi, DTP ise destek çıktı.


BİRGÜN

'Gülen de Bin Ladin gibi ABD projesi'


Ergenekon ek iddianamesine göre MİT eski Müsteşarı Şenkal Atasagun, Fethullah Gülen'i, ABD'nin Bin Ladin'i yaratarak Afganistan'da Ruslara karşı savaştırmasıyla eşdeğer görüyor.


SABAH

Parmak ısırtan tıp fakületesi


Kocaeli'nde, ALS'den Alzheimer hastasın, kanserden diyabete birçok hastalığa ilaç olacak kök hücre üretiliyor.


TERCÜMAN

En acı kongre

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra yapılan BBP 4. Olağanüstü Kongresi acıları tazeledi. Büyük hüznün yaşandığı kongrede Topçu, genel başkan seçildi.


YENİ ŞAFAK

Türk vatandaşlığı içiçn başvurdu


Antalya'daki Mardan Palace için 1.4 milyar dolar harcayan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov Türk vatandaşlığına geçiyor.


ZAMAN

İdam edilmesinden sonra, 37 bin çocuğa Menderes'in adı verildi


27 Mayıs 1960, tarihte kara bir gün olarak geçti. Demokrat Parti, askeri darbeyle iktidardan uzaklaşırken, Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanı idam edildi. Türk milleti 'demokrasi şehitlerini' hiç unutmadı. Darbeyi takip eden 10 yıl içerisinde doğan 37 bin çocuğa 'Adnan' ve 'Menderes' adı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler