Obama'ya destek var

Guantanamo Cezaevi'nin kapatılması konusunda ABD Başkanı Barack Obama'ya yönelik eleştiri ve baskılar devam ederken, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell ile eski Amerikan Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen'den Obama'ya destek geldi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell ile eski Amerikan genelkurmay başkanı Oramiral Michael Mullen, ABD'nin Küba'daki üssü Guantanamo'daki tutukevinin kapatılması konusunda yeni Başkan Barack Obama'ya destek verdi.

Eski genelkurmay başkanı Mullen, ABC televizyon kanalına açıklamalarda bulundu ve uzun zamandır Guantanamo'nun kapatılmasından yana olduğunu söyledi.

Powell ise, Amerikan CBS televizyon kanalına verdiği mülakatta, "6 yıldır Guantanamo'nun kapatılması gerektiğini düşünüyorum ve (eski Başkan George) Bush'u ikna etmeye çalışmıştım" ifadesini kullandı.

ABD'nin eski başkan yardımcısı Dick Cheney'nin Obama'ya bu konu hakkındaki sert eleştirilerine de değinen Powell, Bush'un da son dönemlerde Guantanamo'ya karşı olduğunu belirtti ve "Başkan Bush, birçok uluslararası toplantıda Guantanamo'yu kapatmak istediğini söylemişti" dedi.

Powell, bu konunun karmaşık bir sorun olduğunu ve Bush'un Guantanamo'yu zamanında kapatamadığını da belirterek, "Obama Guantanamo'yu kapatmak istediğini söyleyince o da Bush ile aynı sorunlarla karşı karşıya kaldı" açıklamasında bulundu.

Obama, önceki günkü açıklamasında, Guantanamo'da tutulanlarla ilgili bir çözüm bulmanın yönetiminin en önemli sorunlarından biri haline dönüşmekte olduğunu kabul etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler