B.Ç. yeniden testten geçecek

Yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen B.Ç'nin (14), bir dizi testten geçirilmek üzere tekrar Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na çağrıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

Bursa Adli Tıp Kurumu tarafından 16 Nisanda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına sevk edilen ve burada muayeneden geçirilen B.Ç'nin raporları, davanın görüldüğü Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne henüz ulaşmadı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı yetkililerince, ''anksiyete bozukluğu'' ve ''panik bozukluk'' teşhisiyle ilaç tedavisi önerildiği öğrenilen B.Ç'nin, bir dizi testten geçirilmek üzere Haziran ayında ikinci kez Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na çağrıldığı belirtildi.

B.Ç, gelecek ay Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerince Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na götürülecek.

''Hürriyeti tahdit" suçu

Bu arada, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek duruşmada, tutuksuz sanıklar Hüseyin Üzmez ile B.Ç'nin annesi Livaze Ç. ''Hürriyeti tahdit'' suçundan da ifade verecek.

B.Ç'nin avukatı Nevin Canbaz, 16 Aralık 2008'deki duruşmada, ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılamaları süren Üzmez ve anne Livaze Ç. hakkında ''Hürriyeti tahdit'' suçundan ek iddianame hazırlanmasını talep etmişti.

Mahkeme heyeti, bu talep üzerine ek iddianame düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda dosyanın cumhuriyet savcısına bırakılmasına karar vermişti.

Cumhuriyet savcısının ek kovuşturmaya yer olmadığı yönünde verdiği kararın ardından Canbaz, CMK gereği Bursa'ya en yakın il olması nedeniyle Yalova'daki ağır ceza mahkemesine ek iddianame düzenlenmesi talebiyle başvurmuştu.

Başvuruyu inceleyen Yalova Ağır Ceza Mahkemesi, Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç. ile ilgili olarak ''Hürriyeti tahdit'' suçundan ek iddianame hazırlanması yönünde karar vermişti.

Bu kararla birlikte Üzmez ve Livaze Ç, yarınki duruşmada ''Hürriyeti tahdit'' suçundan ilk ifadelerini verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler