'Ayla' kasırgası sebebiyle 400 bin kişiyi tahliye edildi

Bangladeş ve Hindistan'ı vuran 'Ayla' kasırgası beraberinde yağışları da getirdi. Kasırga ve yağışlar sebebiyle bölgeden 400 bin kişi tahliye edildi. Kasırga sebebiyle Hindistan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 08:35
Abone Ol google-news

Bangladeş ve Hindistan'ı vuran Ayla kasırgası nedeniyle, Bangladeş'te 400 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Bangladeş Meteoroloji Kurumu yetkilisi Sanaul Hak, Ayla kasırgasının Bangladeş kıyılarındaki Kulna bölgesiyle Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki Sagar adası arasındaki bölgeyi vurduğunu söyledi.

Kasırga nedeniyle kıyıdaki köylerin su altında kaldığını belirten Hak, bölgede rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye çıktığını kaydetti.

Hindistan sınırı yakınlarındaki Kuhlan'da 100 bin kişinin sığınaklara götürüldüğünü belirten yetkililer, bambudan yapılmış evlerde yaşayan kişilerin bölgeden tahliye edildiğini ve en kötü ihtimale karşı hazırlanmak için binlerce gönüllünün seferber olduğunu söylediler.

Yetkililere göre, seller nedeniyle Barguna kentinden de 100 bin kişi tahliye edildi ve okullara yerleştirildi. Satkira, Patuakali ve Bagerhat bölgelerinde ise toplam 230 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

 

Hindistan

Hindistan'da, doğudaki Batı Bengal eyaletini vuran kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. Kasırga nedeniyle 80 bin kişi evini terk etmek zorunda kalırken, yetkililer halkı evlerinden çıkmamaları yönünde uyardı.

Hindistan'da saatteki hızı 125 kilometreye ulaşan kasırga yüzünden binlerce kişinin evlerinden tahliye edilmesine başlandığı bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler