RTÜK Sevinç'in şikayetini yersiz buldu

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Şaban Sevinç'in gazeteci Mehmet Barlas hakkındaki şikayetini yersiz buldu. Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Mehmet Barlas'ın ''kendi emeğini en yüksek bedelle satmasında Basın Meslek İlkeleri'ne aykırı hiçbir husus bulunmadığına'' oy birliği ile karar verdi.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, RTÜK üyesi Şaban Sevinç, Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ı Konseye şikayet etti.

Sevinç, şikayet başvurusunda, "700 bin YTL tutarında transfer ücreti alarak çalıştığı gazeteden ayrılıp, o sırada TMSF bünyesindeki Sabah-ATV grubuna geçen gazeteci Mehmet Barlas'ın daha sonra bu parayı iade etmesinin 'yanlış itirafı' olduğunu ve bunun genç gazetecilere kötü örnek olabileceğini''' savundu.


Sevinç, başvurusunda, ''gazetecilik mesleğini icra etmek üzere para pazarlığı yapılmasının ve patron olmayan iş adamı Ahmet Çalık'ın talimatıyla devletin kontrolünde bulunan Sabah-ATV ortak bütçesinden para alınmasının Basın Meslek İlkeleri'nin 'Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez' şeklindeki 3. ve 'Gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır' hükmünü içeren 12. maddesini ihlal anlamına geldiğini'' öne sürerek, Barlas'ın kınanmasını istedi.


Konuyu değerlendiren Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Mehmet Barlas'ın ''kendi emeğini en yüksek bedelle satmasında Basın Meslek İlkeleri'ne aykırı hiçbir husus bulunmadığına'', ''şikayetçinin değindiği kamu parasının esasen iade edilmiş olduğu'' gerekçesiyle, Barlas hakkında şikayetin yersiz bulunmasına oy birliğiyle karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler