Şampiyon kim olur?

Turkcell Super Lig cuma ve cumartesi günü oynanacak 34. hafta karşılaşmalarıyla son buluyor. Şampiyonluk yarışının son haftaya taşındığı ligde düşen son takım da son haftada belli olacak.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 08:37
Abone Ol google-news

Ligin son haftasında Beşiktaş deplasmanda, ligde kalmayı garantileyen Denizlispor'u mağlup ettiği taktirde; Galatasaray  Sıvasspor maçının sonucuna bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

 Sıvasspor nasıl şampiyon olur ?

Denizlispor Beşiktaş maçı berabere biter ve Sıvasspor'da Galatasaray'ı 3 farklı skorla yenerse, Sıvasspor şampiyon olacak. Bunun dışında yine; Beşiktaş mağlup olur, Sıvasspor hangi skorla olursa olsun Galatasaray'ı yenerse, yine Sıvasspor şampiyon olacak.

 Trabzonspor'un şampiyonluk şansı

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki ikili averaj eşit. Lig üçüncüsü 65 puanlı Trabzonspor'un +21, 66 puanlı Sıvasspor'un +27 ve 68 puanlı Beşiktaş'ın +29 averajı bulunuyor.

Trabzonspor son hafta Fenerbahçe'yi farklı yener, Beşiktaş, Denizlispor karşısında 3-4 fark ile kaybederse, Sıvasspor'un da Galatasaray karşısında puan kaybetmesi şartı ile Trabzonspor şampiyon olabilecek.

Ancak bordo mavili ekibin şampiyonluktan çok Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansı yüksek. Trabzonspor Fenerbahçe'yi yener, Sıvas'ta Galatasaray karşısında puan kaybederse bordo mavili ekibi ikinci olarak Devler Ligi'ne gitme hakkı kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi

Galatasaray, son haftada sahasında Sıvasspor ile mücadele verecek. Sarı-kırmızılıların UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi için maçtan mutlaka puan alması gerekiyor. Yenilgi durumunda ise Bursaspor'un, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u en az 8 farklı mağlup etmesi gerekli.

UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi kesinleşen tek takım Fortis Türkiye Kupası finalisti Fenerbahçe. Galatasaray, Bursaspor ve Fenerbahçe arasındaki üçlü averajda, sarı-lacivertliler her iki takıma da üstün durumda bulunuyor. Üçlü averajda, Fenerbahçe'nin ardından en iyi takım Bursaspor görünüyor. 3 takım arasında üçlü averajda sıralamasında, Fenerbahçe 7, Bursaspor 6 ve Galatasaray 4 puan topladı.
Galatasaray ile Bursaspor arasındaki ikili averaj ise eşit durumda bulunuyor. Ligde her iki takım da 2-1'lik galibiyetler elde etti. Bu durumda da puan cetvelindeki genel averaj UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak son takımı belirlerken, sarı-kırmızılılar, bu konuda avantajı elinde bulunduruyor. 

Ligin son haftası kümede kalma yarışınada sahne olacak

Turkcell Süper Lig'in altında ise 30 Mayıs Cumartesi günü tam anlamıyla bir ''can pazarı'' yaşanacak.

Son haftaya girilirken, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği aralarında kümede kalma mücadelesi verecek. Denizlispor kümede kalmasına karşın, diğer takımlarla ortaya çıkabilecek üçlü ve dörtlü averajlarda hesabın içinde olacak.

Antalyaspor, son hafta evinde ligde kalmayı garantileyen Ankaragücü ile karşılaşacak. Ev sahibi ekibin ligde kalması için mutlaka maçı kazanması gerekiyor. Kırmızı-beyazlıların yenilmesi veya berabere kalması durumunda Gençlerbirliği ve Konyaspor karşılaşmalarının sonuçları beklenecek.

Gençlerbirliği ise ligin son maçında sahasında Kayserispor'u ağırlayacak. Başkent ekibinin mücadeleden en az bir puan alması gerekiyor. Kırmızı-siyahlıların yenilgisi halinde, Antalyaspor-Ankaragücü ve Konyaspor-Ankaraspor maçlarındaki skorlar küme düşen takımı belirleyecek.

Son haftaya girilirken, kümede kalma şansı en az olan takım ise Konyaspor olarak göze çarpıyor. Yeşil-beyazlıların, sahasındaki son maçta Ankaraspor'u yenmesi gerekirken, aynı zamanda diğer maçlarda da rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

 

Turkcell Super Lig'de son haftanın programı

29 Mayıs Cuma:

  • 20.00 Hacettepe-Kocaelispor (Ankara 19 Mayıs)
  • 20.00 Gaziantepspor-Eskişehirspor (Kamil Ocak)

30 Mayıs Cumartesi:

  • 20.00 Galatasaray-Sıvasspor (Ali Sami Yen)
  • 20.00 Gençlerbirliği-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs)
  • 20.00 Antalyaspor-Ankaragücü (Antalya Atatürk)
  • 20.00 Konyaspor-Ankaraspor (Konya  Atatürk)
  • 20.00 Trabzonspor-Fenerbahçe (Hüseyin Avni Aker)
  • 20.00 İstanbul BŞB Spor-Bursaspor (Atatürk Olimpiyat)
  • 20.00 Denizlispor-Beşiktaş (Denizli Atatürk)

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler