Aleviler'den oturma eylemi

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde Alevi kurum ve kuruluşları, zorunlu din derslerini protesto etmek üzere hafta sonunda İstanbul'da buluşacak. Yaklaşık 50 kişiden oluşan kurum temsilcileri, oturma eylemi yaparak zorunlu din dersi uygulamasını protesto edecek.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 10:22
Abone Ol google-news

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin din dersinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğuna hükmetmesine karşın, hükümetin bu konuda adım atmaması Aleviler'in tepkisine neden oldu.

Geçtiğimiz hafta, AKP Hükümeti’ni bu karara uymadığı için Avrupa Konseyi Bakanlar Konseyi’ne şikayet eden Alevi örgütleri, bu kez de oturma eylemi yaparak zorunlu din dersi uygulamasını protesto edecek. İlk olarak İstanbul’da başlayacak olan ve daha sonra tüm yurtta yapılması öngörülen oturma eylemleri, okulların açılacağı tarihe kadar sürecek.

Bu kapsamda ilk eylemi, Alevi Bektaşi Federasyonu’na bağlı Alevi örgütleri 24 Ağustos Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirecek. Yaklaşık 50 kişilik kurum temsilcisinin katılacağı oturma eylemi, Taksim Metro çıkışında saat 12.30’da yapılacak. Söz konusu eyleme ilişkin bilgi veren ABF Genel Başkanı Ali Balkız, AKP Hükümetini eleştirdi ve AİHM’nin kararına uymaya davet etti. Balkız şunları söyledi: “Oturma eylemi yapacağız. Okullar açılıncaya kadar bu eylem sürecek. Zorunlu din dersleriyle ilgili AİHM’nin verdiği kararı bir kez daha hükümete anımsatarak uygulamaya davet ediyoruz. Bu oturma eylemimiz giderek büyüyecek. Bugün örgüt temsilcilerinin katıldığı yakın gelecekte velilerin katıldığı giderek öğrencilerin de katılacağı Taksim’den başlayan yurt geneline yayılan bir eylem halini alacak. AKP Hükümeti AİHM’nin kararından kaçamaz. İktidarı mahkeme kararlarına saygılı olmaya bir kez daha davet ediyoruz. Bu haliyle Anayasal suç işliyorlar. İlk eylem yaklaşık 50 kişi olacak örgüt temsilcileri olacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler