"Dokunulmazlık bir an önce kaldırılmalı"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, milletvekillerinin dokunulmazlığının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Burdur'da partisinin il binasında, Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Vural ve İl Başkanı Süleyman Özen ile düzenlediği basın basın toplantısında, yeni seçilen belediye başkanlarının eşitlik anlayışı içinde çalışmasını istedi.

DTP'li milletvekillerinin ifade verme işinin son günlerde yoğun şekilde gündemde olduğunu belirten Macit, yasalarda, terörle ilgili suçlardan dolayı dokunulmazlığın olmadığını kaydetti.

Macit, milletvekili de olsa yargı karşısında hesap verme zorunluluğunun bulunduğunu belirterek, konunun bazı kesimler tarafından farklı platforma taşınmak istendiğini söyledi.

Türkiye'yi yöneten iktidar ve muhalefet gerginlikten nemalanarak etkinliklerini sürdürdüğünü savunan Macit, ''Bugün de yeni bir gerginlik ve gerilim ortamı yaratılmak isteniyor. Bunu önlemek iktidar ve muhalefete düşüyor. Bunu önlemenin yolu dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır'' diye konuştu.

Başta milletvekilleri olmak üzere tüm bürokratların dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydeden Macit, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sadece dokunulmazlığın terör boyutuna indirgenmiş olması kabul edilemez. Bugün yaşanan ve yaşanacak gerginlikleri yok etmenin yolu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Gerek iktidara, gerekse ana muhalefete çağrıda bulunuyorum: Derhal bu hafta içinde Meclis'i toplayın. DTP milletvekillerinin gerekçe olarak gösterdikleri ve diğer milletvekillerinin yani uyuşturucu kaçakçılığı, görevi kötüye kullanma gibi her türlü kanunsuz işlerden dolayı dokunulmazlık zırhına sığınıp ifade vermeyen, yargılanmayan milletvekillerinin gösterdikleri gerekçeyi ortadan kaldırılmasının yolunu açın. Anayasa değişikliğini derhal yapın.''

Hasan Macit, böyle bir anayasa değişikliğinin gündeme gelmesi halinde DSP olarak sonuna kadar destek olacaklarını da sözlerine ekledi.


"Cumhurbaşkanı yargılanamaz"

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Vural da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verilen takipsizlik kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Aklanmanın en güzel yönteminin yargı olduğunu ifade eden Vural, şunları kaydetti:
''Cumhurbaşkanı da olsa, siyasi de olsa, normal vatandaş da olsa, belediye başkanı da olsa aklanmanın en şık şekli yargıdır. Cumhurbaşkanı'nın yargılanması ile ilgili farklı görüşler var, ama DSP olarak bizim düşüncemiz, Cumhurbaşkanı yargılanamaz şeklindedir. Cumhurbaşkanının yargılanması, görev süresi bittikten sonra olabilir diye düşüncemiz var.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler