Taliban, çatışmadan uzak duracağını açıkladı

Pakistan'ın Svat Vadisi'ndeki Taliban sözcüsü Muslim Han, çatışmaları tetiklememek ve sivil ölümlerini önlemek için, Mignora kentinde askerlere ateş açılmayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 10:23
Abone Ol google-news

Pakistan'daki Taliban militanlarının, Svat Vadisi'ndeki Mignora kentinde askerlere ateş açmayacağı açıklandı.

Svat Vadisindeki Taliban sözcüsü Muslim Han, çatışmaları tetiklememek ve sivil ölümlerini önlemek için, Mignora kentinde askerlere ateş açılmayacağını duyurdu. Han, "Ordu saldırılarımıza her karşılık verdiğinde, sivilleri de öldürüyor, kamuya ait mallara zarar veriyor. Bunun olmasını istemiyoruz" dedi. Açıklamasının ateşkes istedikleri anlamına gelmeyeceğinin altını çizen ve Mignora'dan çekilmeyeceklerini söyleyen Han, "Bu uzun bir savaş ve biz de stratejik bir yol izleyerek, İslami sistem uygulanana kadar savaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Pakistan ordusu sözcüsü Tümgeneral Athar Abbas, açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını, ancak militanların zorda kalınca, daha önce başını kestikleri sivilleri hatırlamasının manidar olduğunu söyledi. Abbas, kentteki operasyonun planladığı gibi devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, askeri kamplara yönelik füze saldırılarının ardından güvenlik güçleri, militanların ülkenin kuzeybatısındaki Güney Veziristan aşiret bölgesindeki saklanma yerlerine saldırı düzenledi.

Pakistan'da askeri güçler, Svat Vadisi ve Buner'i Taliban'dan temizlemek için geçen aydan beri operasyon yürütüyor. Şu ana kadar 1100 militanın öldürüldüğü açıklandı. Sivil ölümleri hakkında ise bilgi verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler