Çanakkale Türküsü halıya dokundu

Halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal, Çanakkale Zaferi anısına 2006 yılında başladığı Çanakkale Projesi çerçevesinde, Çanakkale Türküsü'nü halıya dokudu. Türkünün notalarını halıya işleye Aksakal, eserini Çanakkale şehitlerine atfetti.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 11:13
Abone Ol google-news

Ahmet Aksakal, 1 Ocak 2006'da başladığı Çanakkale Projesi çerçevesinde bugüne kadar sekiz eser meydana getirdiğini söyledi. Bu projenin bir ''Minnet projesi'' olduğunu ifade eden Aksakal, askerliğini yaptığı Çanakkale'nin kendi yaşamında ve ülke tarihinde önemli bir yeri olduğunu anlattı.


Aksakal, ''Çanakkale'de büyük savaşlar olmuş, büyük zaferler kazanılmış, çok sayıda askerimizi şehit vermişiz. Böylesine önemli bir yer ve önemli zafer için ne yapsanız az. Bu proje, benim Çanakkale şehitlerine olan borcumun bir karşılığıdır. O borç asla ödenmez, ama bir nebze olsun, gücümüz kadar ödüyoruz'' dedi.


Ahmet Aksakal, proje çerçevesinde dokuzuncu eserinin Çanakkale Türküsü olduğunu belirterek, türkünün notalarının işlendiği halının Çanakkale halkının isteği üzerine yapıldığını söyledi.


Halıda 32 renk kullanıldı


Çanakkale Türküsü adlı eser 751 bin 680 düğümden oluşuyor. 60x60 kalitede, eni 120, boyu 170 santimetre olan 2.04 metrekarelik halıda ipek ve yün malzeme kullanıldı. 32 rengin kullanıldığı halı kenarında motif olarak anonim olan Çanakkale Türküsü'nün notalarına yer verildi.


Aksakal, Çanakkale Projesi kapsamında daha önce de Cephede Ata, Şehitlerimiz, Seyit Onbaşı, Yıkılmış Çanakkale, Kağnılar, Atatürk'ün Evrensel Sözleri, Son Namaz ve Mehmet-Mehmetçik adını verdiği eserleri dokumuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler