Hristofyas: İşgal sürdükçe Türkiye, AB üyesi olamaz

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 'sivri' çıkışlarından birini daha yaptı. Yaptığı çıkışla uzlaşma konusunda ne kadar inandırıcı olduğunu bir kez daha kanıtlayan Hristofyas, Türkiye'yi 'işgalci' olarak tanımlamaktan vazgeçmedi. Hristofyas, "İşgal sürdükçe Türkiye Avrupa Birliği üyesi olamaz" dedi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 12:03
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığını ''işgal'' olarak niteleyerek, bu durumun sürmesi durumunda Türkiye'nin AB üyesi olmasının söz konusu olmadığını iddia etti.

Rum basın haberlerine göre, Hristofyas, Marunilerin eski Başpiskoposu Petros Cemagel için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların, Marunilerin, Ermenilerin ve Latinlerin çıkarına yönelik olacak, 'işgali ve kolonizasyonu' sonlandıracak, insan haklarını ve temel özgürlükleri teminat altına alacak, karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün sağlanması için tüm gücünü kullanacağını'' söyledi.

''Mücadelenin, Kıbrıs sorunu çözülene kadar süreceğini'' ifade eden Hristofyas, ''çözümün, Kıbrıslılardan geleceğini'' kaydetti. Bunun, ''(işgali) ve Türkiye'yi destekleyenleri bağışlama anlamına gelmeyeceği'' görüşünü belirten Hristofyas, ''Türkiye'nin; işgal ülkelerinin, Avrupa ailesinde yer bulmak isteyen demokratik ülkeler olarak kendilerini addetmemesi gerektiğini anlaması gerektiğini'' savundu.

Hristofyas, ''Halkımızı kendi ülkesinde gerçek efendi kılacak olan, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir çözümün sağlanması için mücadele sürecek'' diye konuştu.

Hristofyas ayrıca, Marunilerin, Ay. Marina yortusunun yine aynı adı taşıyan ve şu anda KKTC'de bulunan ''Ay. Marina''da (Gürpınar) kutlanmasına ilişkin taleplerini, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yapacağı bir sonraki görüşmede gündeme getireceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler