Kesik baş cinayetine soruşturma

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G'nin Samsun'dan bir tırla Rusya'ya gittiği yolundaki haberler üzerine soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 13:04
Abone Ol google-news

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, İstanbul'da öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olduğu iddiasıyla aranan C.G'nin bir tır içinde Samsun Limanı'ndan Rusya'ya gittiği yolunda şuanda bir bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

Başsavcı Yetişir, makamında yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Söz konusu haberleri ihbar kabul ederek hem inceleme hem de soruşturma başlattıklarını ifade eden Yetişir, şunları kaydetti: ''Gerek televizyonlarda, gerek gazetelerde kamuoyunun gündemini meşgul eden bir cinayet olayının faili C.G. isimli şahsın Samsun'dan Rusya'ya kaçtığı iddiasıyla ilgili haberler üzerine söz konusu haberin doğruluğu veya gerçekten C.G'nin Samsun'dan Rusya'ya kaçıp kaçmadığının tespiti amacıyla Başsavcılığımız söz konusu haberleri ihbar kabul etmiş, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'ne talimatlarımız yazılmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemlerimiz devam etmektedir. Ancak yaptığımız ilk incelemelerde söz konusu haberin doğru olduğuna dair şuan itibariyle bir bilgiye ulaşamadık.''

Yetişir, bir soru üzerine konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın her hangi bir talebi olmadığını da ifade ederek, ''Biz basında yer alan haberleri ihbar kabul ederek incelemelerimizi başlattık ve şuanda da devam etmektedir. Cinayetle ilgili soruşturmayı yapan İstanbul ilgili ve yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından Başsavcılığımıza intikal etmiş şuana kadar herhangi bir bilgi veya belge yoktur'' diye konuştu.

Yetişir, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan talimatların cevaplarını beklediklerini vurgulayarak, ''Eğer Samsun'dan çıkma olayı doğru ise biz bunu ortaya çıkarır ve sorumlular hakkında gerekeni yaparız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler