"Avrupa'nın, Türkiye'ye ihtiyacı var"

Avrupa Birliği'nin (AB) yılın ikinci yarısında dönem başkanlığını üstlenecek İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Fransa'da yayımlanan bir gazeteye verdiği demeçte ''Avrupa'nın dünyada ağırlığını ortaya koyabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu'' belirtti.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 13:14
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği'nin (AB) yılın ikinci yarısında dönem başkanlığını üstlenecek İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ''Avrupa'nın dünyada ağırlığını ortaya koyabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu'' belirtti.

Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesine demeç veren Bildt, ''AB'nin gelecekte Türkiye'nin ekonomik dinamizmine ve demografik yapısına ihtiyaç duyacağı'' görüşünü dile getirdi.

''Türkiye ile yakınlaşmanın, Avrupa'nın stratejik çıkarı için gerekli olduğunu'' kaydeden İsveç Dışişleri Bakanı, ''Avrupa'nın dünyada ağırlığını ortaya koyabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı var'' dedi. Bildt, Türkiye'ye kapıları kapatmanın dünyaya çok olumsuz bir mesaj olacağını ifade etti.

Bildt, bir soru üzerine, AB'nin genişlemesinin her zaman üye ülke vatandaşlarını endişelendirdiğini, bununla birlikte bütün yeni üye ülkelerin katılımının başarılı bir şekilde sonuçlandığını savundu.

İsveç Dışişleri Bakanı, ''Türkiye'nin katılımıyla, AB'nin Müslüman dünyası ile barışının sağlanmasında önemli bir faktör olacağını'' da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler