Kayıp ceset sandıktan çıktı

Van'ın Özalp ilçesinde 23 gün önce kaybolan 3 yaşındaki Zehra Çeliker, aynı zamanda akrabaları olan komşularının evindeki sandıkta ölü bulundu.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 13:16
Abone Ol google-news

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Dorutay köyünde 23 gün önce evinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki Zehra Çeliker'in cansız bedeni, komşuları Derya Tunç'un evinde çıktı.

Derya Tunç'un, küçük kızı, babası kendisini taciz ettiği için öldürdüğünü öne sürdüğü belirtildi. Küçük kızın bir akrabaları, zanlının çocuğu uyutup, sonra sandığa kapatarak boğduğunu düşündüklerini söyledi. Ayrıca zanlının evinde geçen hafta yangın çıktığını, yangını, cesedi ortadan kaldırmak için zanlının çıkardığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Tunç'un küçük kızın kaybından dolayı üzülen ailesine destek için gelen akrabalarını evinde misafir ettiği, bu kişileri Zehra Çeliker'in cesedinin bulunduğu odada yatırdığı ifade edildi.

Zanlının eşi buldu

Alınan bilgiye göre, şehir dışında çalışmaktan dönen Bülent Tunç, evlerinden pis kokular gelmesi üzerine, eşi Derya Tunç'un tüm çabalarına rağmen evinde arama yaptı.

Evdeki çeyiz sandığını açan Bülent Tunç, sandığın içinde, kayıp olduğunu bildiği komşu kızları küçük Zehra'nın cansız bedenini gördü.

Bülent Tunç, hemen durumu jandarmaya bildirerek, Zehra'nın cesedinin evlerinde olduğunu söyledi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Derya Tunç'u gözaltına aldı. Otopsi yapılan küçük Zehra'nın cenazesi, ailesine teslim edildi.


“İdam etsinler"

Öldürülerek sandığa konan Zehra'nın gözü yaşlı annesi Aycan Çeliker, komşusu Derya'nın idam edilmesini istediğini belirterek, “Her şeyimizi beraber paylaştık, ne istedin minik yavrumdan? Öldürdün, 23 gün sandıktan nasıl sakladın? Senin de 4 yaşında kızın var. Nasıl bir annesin? Öldürdün madem gelip bize verseydin. Sandıkta nasıl beklettin o kadar? Her tarafı kurtlanmıştı” dedi.

“Sandığın bulunduğu odada misafirleri ağırladı"

Ölen çocuğun babası Mehmet Zeki Çeliker'in amcası Ekrem Çeliker ise cinayeti işleyen zanlı Derya Tunç'un aynı zamanda öldürülen Zehra'nın akrabası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Zehra aynı zamanda Bülent Tunç'un da uzaktan yeğenidir. İnsan kocasının yeğenini öldürür mü? Kendi arazimiz içinde onlara ev verdik. 23 gündür köyün her tarafına baktık. Hiç hemen yanı başımızdaki komşumuzdan şüphelenmedik. Kendimizden şüphelendik ama ondan şüphelenmedik. Zehra uyuduktan sonra sandığa bırakarak öldürmüş. Bu nasıl bir vicdandır? Bir de kaybolduğu dönemde eve geçmiş olsuna gelen misafirleri de kendisi evinde sandığın bulunduğu odada misafir etti. Bizimle birlikte ağlıyordu, her şeyimizi beraber paylaşıyorduk. Bu nasıl bir vicdandır. Niye öldürdüğünü bilmiyoruz akrabayız zaten.”

Zanlının jandarmaya değişik ifadeler verdiğini belirten Çeliker, şöyle devam etti:
“Bunlardan bazılarında Zehra'nın babasının kendisinden kızını öldürmesini istediğini söylemiş, sonra bu ifadeyi değiştirerek Zehra'nın babasının şehir dışına çıkmadan kendisini taciz ettiğini söylemiş. Ayrıca geçen hafta onların evinde yangın çıktı. Bizler söndürdük. Şimdi anlıyoruz ki cesedi ortadan kaldırmak için bunu yapmış. “

Olay

Özalp ilçesine bağlı Dorutay köyündeki evinin önünde oynadığı sırada kaybolan 3 yaşındaki Zehra Çeliker, tüm çalışmalara rağmen 23 gündür bulunamıyordu. Aile, son olarak, 22 Mayıs'ta gazeteciler aracılığıyla yardım çağrısında bulunmuştu. Yetkililer, olayın nedeninin araştırıldığını bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler