"Başbakan Orhan Pamuk gibi konuşuyor"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın "Yıllarca farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan yaklaşımın sonucuydu" seklindeki sözlerine tepki gösterdi. Türk milletinin tarihinde "insan yakma, kazıklı voyvoda" örneklerinin olmadığını kaydeden Vural, "Başbakan Orhan Pamuk gibi konuşmuştur" dedi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kurulu gündemindeki Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve ihale işlemleriyle ilgili tasarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yıllarca farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan yaklaşımın sonucuydu" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın mayın temizliği ve etnik temizlikle ilgili sözlerinin hayret verici olduğunu ifade eden Vural, MHP olarak mayınların temizliğini doğru bulduklarını ancak itiraz ettikleri hususun mayından temizlenecek toprakların tarım amaçlı yabancılara verilmesi olduğunu söyledi. Tasarıyı 'toprakları başkalarına vermeyi amaçlayan' bir tasarı olarak nitelendiren Vural, "Bir ihale için bir kanun çıkarılıyor" dedi. Hükümetin amacının mayın temizliği değil, Suriye sınırındaki toprakların başkaları tarafından işletilmesi olduğunu söyleyen Oktay Vural, Erdoğan'ın "etnik temizlikle" ilgili sözlerini ise şöyle değerlendirdi:
"Bizi etnik temizlikle, ırkçılıkla suçlayan Başbakan'ın bu sözleri kendi ruh dünyasını yansıtıyor. Türk milleti bu toprakları işleyemeyecek kadar aciz mi? Tarım için yap-işlet'e ihtiyaç mı var? Bu yaklaşım, bölücü, ayrımcı, ırkçı bir yaklaşımın tezahürüdür. Sayın Başbakan Türk milletinin bu toprakları işlemesinden niye rahatsızsınız? Yoksa Türkiye, Türk milletine bırakılamayacak kadar önemli de onun için mi? Başbakan bu millete niye ambargo koyuyor? Başbakan'ın asıl zihniyeti açığa çıkmıştır. Başbakan'ın asıl amacı mayınların temizliği değil. One Minute'den sonra adeta özür hediyesi olarak Başbakan bu tasarıya dört elle sarılıyor."

Başbakan Erdoğan'ı Türk milletine "şaşı" bakmakla suçlayan Vural, Erdoğan'ın sözlerini "mandacı" zihniyetin tipik bir tezahürü olarak da değerlendirdi. Türkiye'nin topraklarını başkasına kiraya veren bir noktaya geldiğini söyleyen Vural, Başbakan'ın sözleriyle ilgili "Türk milletine bühtandır, hakarettir" ifadesini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarının Lozan anlaşması ile çizildiğini kaydeden Vural Başbakan'a "Kurtuluş savaşı öncesinde Sevr dönemi özleminde misiniz? Büyük Ermenistan hayali için Van'ı, Erzurum'u yakanlara karşı o günlerde alınan tedbirleri etnik temizlik olarak görmek kimin ekmeğine yağ sürüyor. Bu millet tarihinin hiçbir döneminde ırkçı olmamıştır, bizim tarihimizde kazıklı voyvoda, insan yakma olayları yoktur. Başbakan Orhan Pamuk gibi konuşmuştur. Sayın Başbakan, mayın temizliği için tarihimizi kötülemeye değmez. Başbakan İzmir için 'gavur İzmir' demişti, şimdi eski günlere mi dönmesini istiyor? Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışmıyor." diye konuştu.


"Mayınları PKK'ye kimler sattı?"

Vural, anti personel mayınlarının önemli bir konu olduğunu vurgularken, "Bu mayınları -depolardaki dahil olmak kaydıyla-imha etmesi gereken ve imza atanların depolarında anti personel mayınları var mı, yoksa PKK'ye kimler sattı acaba?" diye sordu.

Erdoğan'ın kendi içindeki değişim, dönüşüm ve çatışmalarda sürekli olarak milleti ve kendi dışındaki insanları karaladığını, kötülediğini belirten Vural, tasarının istekleri doğrultusunda değiştirilmesi halinde Meclis'ten oy birliğiyle geçeceğini kaydetti. Başbakan'a "mayın tarlası ile domates tarlasını karıştırmamak lazım" diye seslenen Vural, hükümetten tasarıyı geri çekmesini istedi.


"Allah akıl fikir versin"

Vural bir soru üzerine Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın AB'ye yönelik "Rol modeliniz Tayyip Erdoğan mı Usame Bin Ladin mi olsun istiyorsunuz?" sözlerini de değerlendirdi. Vural, "Allah akıl fikir versin. Bu nasıl bir zihniyettir. Demokratik bir ülkede, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Türk milletinin yüzde 38'inin oyunu almış. Diğeri de silah sıkan, kurşun sıkan birisi. Kendileri bizzat yakıştırma yapıyorlar demek ki. Erdoğan ile Usame Bin Ladin arasında bir mukayese yaparak Türk milletine haksızlık yapıyorlar, bu milletin verdiği oylara da haksızlık yapıyorlar. Bu Türk milletine hakaret teşkil eder, doğru bir benzetme değil" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler