Ege Denizi'nde sular ısındı

Yunanistan, son iki günde Ege Denizi'nde Türk karasularını iki kez ihlal etti ve iki kez de tacizde bulundu. Yunanistan, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında tatbikat uçuşu yapan F-16 uçaklarına, son iki günde tam 15 kez önlemede bulundu.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Yunanistan'a ait liman savunma botu, Foça'ya intikal halinde olan TCG BAFRA'yı ve refakat ettiği konvoyu İzmir'in Çeşme ilçesi kuzeyinde taciz etti. Yunanistan'a ait fırkateyn ise TCG FATİH'i İskiri Adası batısında tahsisli sorumluluk sahasına intikal halindeyken taciz etti. Bir savunma botu, dün 12.30-13.20 saatleri arasında, İzmir'nin Çeşme ilçesinin kuzeyinde Türk karasularını ihlal etti. Yine Yunanistan'a ait bir balıkçı teknesi, dün 11.40-12.40 saatleri arasında, İzmir'in Çeşme ilçesinin kuzeyinde Türk karasularını ihlal etti.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk karasularının ihlal ve tacizlere yönelik gerekli girişimlerde bulunulması amacıyla olayı Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi.

Bu arada, son iki gün içinde Yunanistan, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Tatbikat Uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, çeşitli meydanlarından kalkan F-16 ve M-2000 uçakları ile tam 15 kez önleme yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler