CHP'li Barış, Manisalı'nın sağlık durumunu sordu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Ergenekon Soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutulan Prof. Dr. Erol Manisalı'nın sağlık durumununu gündeme getirdi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 14:37
Abone Ol google-news

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Ergenekon Soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutulan Prof. Dr. Erol Manisalı'nın sağlık durumunu sordu.

Barış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Prof. Dr. Erol Manisalı'nın Silivri Cezaevinde tutulduğu süre içerisinde beyninde tümör oluştuğu, Haseki Hastanesinde yapılan beyin tomografisi ve MR'ının çekilmesiyle, beyinde damar tıkanıklığının tespit edildiğini ve bu sorunun yeni oluşan bir durum olduğu iddialarının doğru olup olmadığını öğrenmek istedi.

Prof. Dr. Manisalı'nın daha önce sağlık sorunu olmadığını, cezaevindeki sağlıksız koşulların bu rahatsızlığın oluşmasına neden olduğu iddiaları karşısında bir tedbir alınıp alınmadığını soran Barış, şu soruları yöneltti:
''Sayın Manisalı'nın ne ile yargılandığını bilmediği süreçte, sağlıksız koşullarda bekletilmesi sonucu yaşamını tehlikeye sokan sağlık sorunları yaşamasına sebep olan sorumlular kimler olacaktır.
Daha önce iki defa kalp krizi geçirip, kısmi felç ve konuşma bozukluğu geçiren, yaşamı büyük bir risk altında olduğu iddia edilen Prof. Dr. Erol Manisalı'nın yargılanması için daha ne beklenmektedir? Ne zaman yargılanacaktır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler