G-8 Enerji oturumu bugün sona eriyor

Dünyanın gelişmiş sekiz ülkesinin (G-8) enerji bakanlarının Roma'da yaptıkları toplantının ikinci ve son gününde, Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuştu. Bakan Yıldız, ''Türkiye, petrol ve doğalgaz konusunda önemli bir transit ülkedir. Türkiye, doğumuzdaki tedarikçi ülkelerle, batımızdaki tüketici ülkeleri buluşturan kilit bir ülke konumundadır'' dedi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 14:55
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , "Güvenli ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Enerji Yatırımları" başlıklı oturumda toplam 23 bakana hitaben yaptığı konuşmada, enerji sektöründe Türkiye'nin içinde yer aldığı ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren çeşitli projeler hakkında bilgi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın basına kapalı olarak yapılan toplantıda, Afrika başta olmak üzere enerji üretim ve tüketimi açısından yoksul durumdaki ülkelerin durumunun ele alındığı oturumda da bir konuşma yaptığı öğrenildi.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre Yıldız, toplantı sırasında ikili görüşmeler yapma imkanı da buldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın, ev sahibi İtalya'nın Ekonomik Kalkınma Bakanı Claudio Scajola'nın yanı sıra Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Sergei İvanoviç Shamatko, Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Şakib Halil, Mısır Elektrik ve Enerji Bakanı Hasan Yunus ve Avrupa Birliği Enerji Komiseri Andris Piebalgs ile ikili görüşmeler yaptığı öğrenildi.

Bakan Yıldız'ın, toplantıya katılan Eni ve Edison gibi şirketlerin başkanlarıyla da görüştüğü kaydedildi.

İtalya'nın temmuz ayında düzenleyeceği G-8 liderler zirvesine hazırlık çerçevesinde, enerji alanındaki işbirliği ve sorunların ele alındığı toplantı, bugün akşam saatlerinde bir nihai deklarasyon yayımlanmasıyla sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler