Kayseri'ye de termal kamera konuldu

Domuz gribi virüsüne karşı önlemler alınmaya devam ediliyor. Kayseri Erkilet Hava Alanı'na H1N1 virüsü önlemleri kapsamında, yolcuların vücut ısısını ölçecek termal kamera konulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 14:52
Abone Ol google-news

Kayseri Hava Alanı Dış Hatlar Terminali'ndeki ''gelen yolcu'' bölümüne konulan termal kamera sayesinde yurtdışından direk Kayseri'ye gelen yolcuların vücut ısıları sağlık görevlilerince kameranın yanındaki bilgisayardan izleniyor.

Vücut ısıları fazla olan yolcuların Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tahlil ve tetkiklerinin değerlendirileceği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Kayseri Erkilet Hava Alanı'nın özellikle Kapadokya bölgesine gelen binlerce turistin kullandığı bir havaalanı olduğunu belirterek, ''Biz de yurtdışından kentimize doğrudan giriş yapan yerli ve yabancı turistlerde domuz gribi virüsü ihtimaline karşı oldukça duyarlıyız. Kayseri Erkilet Hava Alanı'nda termal kamera ile yurt dışından gelen vatandaşlarımız büyük bir titizlikle kontrol edilmekte. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Devletimiz bu konuyla ilgili gerekli her türlü tedbiri aldı'' diye konuştu.


Domuz gribi şüphesi

Öte yandan, Kayseri'de domuz gribiyle ilgili olası vaka olarak değerlendirilen 2 erkek hastada domuz gribi virüsüne rastlanmadığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, 1 hafta önce İngiltere'ye gidip gelen 65 yaşındaki erkek bir hasta ile 20 Mayıs'ta Güney Kore'den gelen 32 yaşındaki erkek hastanın 2 ayrı hastanede olası vaka olarak değerlendirilerek özel tecritli odalarda geçici olarak tutulduğunu, Ankara'dan gelen tahlil sonuçlarına göre ise her iki hastada da domuz gribi virüsüne rastlanmadığını söyledi.

Çetinkara, bu kişilerde çok düşük de olsa domuz gribi çıkma olasılığının değerlendirildiğini ve bu yüzden hastaların tecrit edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
''İngiltere'ye gidip gelen ve yüksek ateş şikayeti bulunan 65 yaşındaki erkek hastamız Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 5 gün önce Güney Kore'den Türkiye'ye gelen 32 yaşındaki erkek hastamız da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde özel tecitli odalarda tutuldu. Biz en düşük ihtimali bile göz önünde bulundurarak yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Hastalarımızdan aldığımız materyalleri Ankara'ya gönderdik. Hastalarımızdan alınan materyaller Ankara'da incelenmiş, her 2 hastada da domuz gribi virüsüne rastlanmamıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler