Çiftçiler 500 milyon Avro tasarruf edecek

Almanya'daki koalisyon ortakları, bir süreden beri daha fazla maddi destek isteyen çiftçiler için bazı kararlar aldı. Buna göre; çiftçilerin bu yıl ve gelecek yıl toplam 500 milyon Avro tasarruf etmeleri planlanıyor.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 15:24
Abone Ol google-news

Berlin'de bugün yapılan Almanya'daki koalisyon ortakları görüşmelerinde alınan kararlara göre, çiftçilerin bu yıl ve gelecek yıl toplam 500 milyon Avro tasarruf etmeleri planlanıyor.

Çiftçilere özellikle tarım alanında kullanılan mazot konusunda yardımcı olmayı kararlaştıran koalisyon ortakları, şimdilik sadece bu yıl ve gelecek yıl geçerli olmak üzere yılda 10 bin litreye kadar mazot kullanan çiftçilere vergi indirimi ve kolaylığı getirmeyi planlıyor.

Alman Çiftçiler Birliği Başkanı Gerd Sonnleitner, koalisyon hükümetinin kararlarını olumlu bir adım olarak nitelendirdi, ancak bunların yeterli olmadığını söyledi.

Tarım alanında kullanılan mazota uygulanan vergilerin çok yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini ifade eden Sonnleitner, bu oluncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Bu arada, kendilerine daha fazla maddi yardım yapılmasını isteyen çiftçiler, bugün Berlin'de traktörlerle büyük bir protesto eylemi yaptı.

Otobüs ve traktörlerle Almanya'nın çeşitli yerlerinden Berlin'e gelen on binlerce çiftçi, Zafer Anıtı'nın (Siegessaeule) bulunduğu meydanda traktörlerle dolaştı.

Gösteri nedeniyle meydana uzanan tüm ana yollar uzun bir süre trafiğe kapatıldı. Bu nedenle Berlin'de genel olarak büyük trafik aksaklıkları yaşandı.

Çiftçiler daha sonra eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırarak, Berlin'den ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler