"Mayınlı alan yabancılara verilmemeli"

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği (TZYMB) Genel Başkanı Fehmi Kiraz, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi tartışmalarına ilişkin, ''mayınlardan temizlenecek alanlarımız yabancılara verilmemeli'' dedi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 16:24
Abone Ol google-news

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği (TZYMB) Genel Başkanı Fehmi Kiraz, TBMM'de, Suriye sınır hattında Türkiye'nin 6 ilinin sınırı olan 510 kilometrelik, yaklaşık 210 bin dekarlık mayınlı alanın temizlenmesi, ardından bu alanların mayınları temizleyen veya ihaleye giren firma ya da firmalara verilerek tarıma açılması konusunun görüşüldüğünü belirtti.

''Mayınlardan temizlenecek alanlarımız yabancılara verilmemelidir'' diyen Kiraz, birlik olarak öncelikli görüşlerinin mayınların temizlenmesinden sonra bu alanların topraksız yöre halkına verilmesi olduğunu ifade etti. Çok sayıda meslektaşlarının işsiz olduğunu ifade eden Kiraz, ziraat mühendislerinin istihdamı ve yöre halkını danışmanlık noktasında yönlendirmesiyle bu alanların ülke ve yöre ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını bildirdi.

Mayınlı araziler temizlendikten sonra bu toprakların profesyonel manada işletilmesi isteniyorsa birlik olarak bu alanlara talip olduklarını da belirten Kiraz, şunları kaydetti:
''70 yıllık tarımsal bilgi birikimi ve tecrübesiyle çok farklı projeler ile bu alanları yöre halkıyla beraber ülkemize en karlı şekliyle kullanmayı talep ediyor ve taahhüt ediyoruz.
Tarımsal üretimde dışa bağımlı olmadan, kendi kendimize yetebilecek üretim politikaları, orta ve uzun vadede hükümetlere göre değişen değil, sürdürülebilir bir milli tarım politikasının oluşması için el ele vermeye hazırız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler