''Çözüm planını hazırlayacak olan biziz"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile müzakere ederek bir çözüm planı üzerinde çalıştıklarını kaydederek, ''Çözüm planını hazırlayacak olan biziz. BM'den ise daha aktif katılım bekliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 25.05.2009 - 16:59
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bir köy gezisi sırasında söylediklerinin bir gazete tarafından yanlış yansıtıldığını ve kendilerinin BM'den bir çözüm planı bekledikleri şeklinde izlenim ortaya çıktığını belirterek, ''Böyle bir talebim söz konusu değil'' diye konuştu.

Talat şöyle devam etti:
''Benim söylediğim, BM'nin sürece daha aktif olarak katılması gerektiğidir. Fakat çözüm planını hazırlamak üzere Rum yönetimi başkanı Hristofyas ile müzakere ederek biz çalışıyoruz.''

Kıbrıs Türk tarafının, çözüm planının yıl sonuna kadar hazırlanması hedefinde olduğunu dile getiren Talat, BM'den istediklerinin de daha aktif katılım olduğunu belirtti.

BM'nin şu sıralar liderlerin üzerinde çalıştığı sürece yeterince aktif olarak katılmadığını, bunun da Rum tarafının motivasyon eksikliği nedeniyle herhangi bir çözüm planı hazırlanmasında önemli sorun yarattığını kaydeden Talat, BM'nin aktif katılımı ile sürecin hızlanmasını istediklerini yineledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler