Sarkisyan: Uygun zaman değil

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, bir grup hukukçu ve uluslararası hukuk uzmanının, "Soykırım meselesini İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürelim" önerisine "Bunun için en uygun zaman değil" diyerek karşı çıktı.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 06:17
Abone Ol google-news

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya Ermenileri Birliği ve Dünya Ermeni Kongresi Başkanı Ara Abrahmyan, bir grup hukukçu ve uluslar arası hukuk uzmanının, kısa bir süre önce "Soykırım meselesini İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürelim" önerisini Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a götürdüklerini anlatırken, "Talebi, Ermenistan Cumhurbaşkanı'na ilettik. Ancak, Cumhurbaşkanı bunun için en uygun zaman seçmediğimizi" söyledi.

Abrahmyan ayrıca, "soykırım" konusunun bilimsel açıdan ele alınması gerektiğini belirterek "soykırım"ın tanınması konusunda tüm dünyadaki Ermenilerin, ortak bir plan geliştirmeleri gerektiğini de söyledi.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki diyalogu olumlu karşıladıklarını da ifade eden Abrahmyan, "Sürecin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Elbette ki Ermeni soykırımının, Karabağ sürecine bağlanması girişimlerini onaylamıyoruz. Ermeni soykırımı konusunun pazarlık meselesi olamayacağını anlıyoruz" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler