İsrail'de Türkiye'ye "Turizm boykotu" sürüyor

İsrail'de gerçekleştirilen bir ankete göre, tatil turlarının önemli bir kısmını pazarlayan şirketlerdeki Çalışanlar Komiteleri'nin, Türkiye'yi "boykota" devam ettiği, komitelerin yüzde 72'sinin turlarından Türkiye'yi sildiği belirlendi. Türkiye'nin boykot edildiği şirketler arasında IAI da var.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 06:42
Abone Ol google-news

Gazze operasyonları ve Davos krizi nedeniyle Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerden kaynaklanan, İsrail'in Türkiye'ye "turizm boykotu" sürüyor.

İsrail basınına göre, geçen hafta gerçekleştirilen yeni bir anket, ülkede yurtiçi ve yurtdışı tatil turlarının önemli bir kısmını pazarlayan, şirketlerdeki Çalışanlar Komiteleri'nin Türkiye'yi "boykotu" sürdürdüğünü, komitelerin yüzde 72'sinin turlarından Türkiye'yi sildiğini ortaya koydu.
 

Boykot yapan şirketlerin arasında IAI de var

Anket, Çalışanları Komiteleri'nin Türkiye'yi turlarından çıkarttığı şirketlerin arasında İsrail Birinci Uluslar arası Bankası, El-Al, Egged, Tarım Araştırma Örgütü, ECI, Elektra, Israel Refinerileri, Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanlığı, İsrail Teknoloji Enstitüsü, Haifa Limanı ile İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi de (IAI) yer alıyor.

Türkiye'de askeri ihalelere giren, savunma projelerini üstlenen, Türkiye ile yoğun bir ilişki içerisinde olan IAI'nın çalışanlarının da, Türkiye'ye boykot etmesi dikkat çekici bulundu. IAI, son olarak üstlendiği insansız uzay aracı projesine ilişkin teslimatların gecikmesi nedeniyle gündeme gelmişti.
 

Türk turizmcilerin İsrail'deki çabaları

Bu arada, İsrail basını, 40 kadar Türk turizm şirketi yöneticisinden oluşan bir heyetin geçen hafta İsrail'de yoğun temaslarda bulunduğuna, şirket üyelerinin İsrailli turistlerin tatil için yeniden Türkiye'ye akmasını sağlamak amacıyla çaba gösterdiğine dikkat çekti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon