ABD'de yaşayan Türklerin peşindeler

ABD'de nüfus sayımı ve ülkenin demografik verilerini toplamakla yükümlü "US Census Bureau (ABD İstatistik Bürosu )" ABD'de yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımızın sayısını net olarak belirlemek için, ABD yaşayan Türklerin peşine düştü.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

ABD'de nüfus sayımı ve ülkenin demografik verilerini toplamakla yükümlü "US Census Bureau (ABD İstatistik Bürosu )" yetkilileri önceki gün, New York'ta yapılan Türk Günü Yürüyüşü etkinliklerinin düzenlendiği Dag Hammarskjold parkında kurdukları US Census Bureau'nun resmi standında etkinliğe katılan Türklere, ABD'de 2010 yılında yapılacak nüfus sayımı ve ABD'de yaşayan etnik kökenli kişilerin sayısının belirleneceği formları doldurmaları ve nüfus sayımına katılım çağrısında bulundular.

US Census Bureau yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada bir sonraki nüfus sayımının 2020 yılında yapılacağına dikkat çekerek, ABD'de yaşayan Türklerin gerçek nüfuslarının belirlenip Amerikan devletinden yeterli ekonomik desteği alabilmesi ve etnik bir sınıf olarak kabul edilmesi için formları doğru ve eksiksiz olarak doldurmaları gerektiğini belirterek, "Yapılan istastiklerde esas olarak ABD'deki nüfus hedeflenmektedir. Bu ülkede yaşayan kişilerin yasal veya kaçak olarak yaşamaları bizi ilgilendirmez. US Census Bureau Göçmenlik Bürosu değil. Türkler, ihmal edip bu formu doldurmuyorlar.Bazıları yasal olmadıkları için, korkudan bu formları doldurmuyor. Dolduranlar ise eksik veya yanlış olarak doldurdukları için Türklerle ilgili nüfus ve istatistiki bilgiler ülkede yaşayan gerçek Türk kökenli nüfusu saptamamızı engelliyor" diye konuştular.

 

ABD'de yaşayan Türkleri nüfus sayımı konusunda eğiteceğiz

US Census Bureau (ABD İstatistik Bürosu) yetkillileri ABD'de yaşayan Türklerin sayısını doğru olarak saptamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Hangi eyalette Türk varsa oradaki derneklerle, toplum liderleri, dini liderler ve organizasyonlarla temasa geçeceğiz. ABD'deki her türlü Türk etkinliklerinde ise yer almaya devam edeceğiz, ABD'deki Türk yetkililer ve toplum liderleri ile bire bir temasa geçerek ABD'de yaşayan Türklerin gerçek sayısını 2010 yılında yapılacak nüus sayımında gerçek rakamlara yakın bir oranla saptamak için Türkleri nüfus beyanı formunu doğru olarak doldurmaları konusunda eğiteceğiz. Bu konuda ABD'de yaşayan Türk toplumun ve Türk yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler