Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınanlar

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı ile ilgili yazılı açıklamada bulunan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan toplantıda yeni yatırım teşvik sisteminin ele alındığını, ayrıca istihdamın artırılmasına yönelik önlemlerin de değerlendirildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı'nda, öncelikle yeni yatırım teşvik sisteminin ele alındığı, ayrıca istihdamın artırılmasına yönelik önlemlerin de değerlendirildiği bildirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, dünkü Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısına, kurul üyesi bakanlar Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili kurumların üst düzey yöneticilerinin katıldığı bildirildi.

Toplantıda öncelikle yeni yatırım teşvik sisteminin ele alındığı belirtilen açıklamada, yeni yatırım teşvik sisteminin en temel unsurlarından olan bölgelerin ve desteklenecek büyük projelerin tespiti ile uygulanacak yardım yoğunluklarına ilişkin temel çerçevenin belirlenmesinde çok önemli ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

Açıklamada, yeni teşvik sistemine ilişkin çalışmaların kısa süre içinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Toplantıda, küresel krizin işgücü piyasasında ortaya çıkardığı olumsuz etkilerin sınırlandırılması ve istihdamın artırılmasına yönelik önlemlerin de değerlendirildiği belirtilirken, söz konusu önlemlerle ilgili gerekli mevzuat çalışmalarının önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanması konusunda ilgili kurumların görevlendirildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler