CHP, boğazlardan geçen ABD gemilerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, boğazlardan geçerek Karadeniz'e çıkan ABD gemilerini TBMM gündemine taşıdı. Öymen, "Bu izin, insani yardım amaçlı geçişlerle ilgili maddeye göre verilmişse, gemilerin tonajı bu istisnai hüküm için öngörülen tonaj sınırlarına uymakta mı?" diye sordu.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 11:47
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Gürcistan'a insani yardım götürmek amacıyla bazı Amerikan gemilerine Türk boğazlarından geçiş izni verildiğinin öğrenildiğini belirtti.

Montrö Anlaşmasına göre Karadeniz'e sahili olmayan devletlerin "Savaş gemileri"ne uygulanması öngörülen hükümler çerçevesinde izin verilmiş ise bildirim süresine uyulup uyulmadığını öğrenmek isteyen Öymen, "Bu izin, insani yardım amaçlı geçişlerle ilgili maddeye göre verilmişse, gemilerin tonajı bu istisnai hüküm için öngörülen tonaj sınırlarına uymakta mı?" diye sordu.

Öymen, Türkiye'nin Kafkaslar'da işbirliği önerisine NATO desteği sağlanıp sağlanmadığını ve Gökçeada'da inşa edilen havaalanını da sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler