Dini tedavisine engel olan çocuk doktorlara teslim

ABD'de, 13 yaşındaki kanser hastası oğlunun tedavisine dini inanışı nedeniyle engel olan anne, geri dönerek oğlunu doktora teslim etti.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 07:09
Abone Ol google-news

ABD'nin Minnesota eyaletinde, tedavisine dini nedenlerle engel olduğu 13 yaşındaki kanser hastası oğluyla birlikte ortadan kaybolan anne geri dönerek oğlunu doktora teslim etti.

Yerel yetkililer, sabaha karşı annesiyle birlikte uçakla New Ulm kentine dönen Daniel Hauser adlı çocuğun acilen tıbbi kontrolden geçtiğini açıkladı.

Anne Colleen Hauser, oğlunun, aldığı ilk kemoterapinin ardından hasta olmasına dayanamadığını ve kaçmayı planladığını ve oğlunun iyileşeceğine inandığını söyledi.

Avukatlarının, bölge şerifi ve FBI yetkilileriyle bağlantıya geçerek Hauser'in oğluyla birlikte dönmek istediğini bildirmesi üzerine anne oğulun geri döndüğü belirtildi.

Avukat, annenin, mahkeme kararına uymayı planladığını ancak alternatif tedavi yöntemleri de araştıracağını söyledi.

Savcılık makamı da gönüllü dönmesi sebebiyle anne hakkındaki davaların düşürüleceğini duyurdu.

Anne oğul, hakimin Daniel'in doktora görünmesi kararına rağmen geçen hafta ortadan kaybolmuştu. Minnesota eyaletindeki mahkemenin hakimi John Rodenberg, Daniel'in annesiyle birlikte mahkemeye gelmemesi üzerine annenin yakalanması için tutuklama emri çıkarmış, ayrıca Daniel'in de bir onkolog tarafından görülmesi ve bir koruyucu aileye teslim edilmesi yönünde karar almıştı.

Doktorlar ocak ayında Daniel Hauser'a kanser teşhisi koymuş, çocuk önce kemoterapi ve radyoterapi görmüş ancak ailesi, çocuklarının vitamin ve çaylardan oluşan "daha hafif bir tedavi görmesine" karar vermişti.

Doktorlar, uygun tedaviyi almaması halinde Daniel'in 5 yıl içinde öleceğini, tedavi görmesi halinde ise sonuç alma şansının yüzde 80 ile yüzde 95 olduğunu belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler