Erdoğan'a "faşizan mısın?" sorusu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Coşkun'a söylediği "senin değilse çık vatandaşlıktan git kimi seçersen seç" sözlerini anımsatarak, "Bu ifadeler faşizan yaklaşımın neticesinde söylenmiş sözler midir?" sorusunu yöneltti.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Düzce İl Kongresinde söylediği, "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" sözleri tartışılmaya devam ediyor. CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Spor Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle söz konusu ifadelerle ilgili bir soru önergesi verdi. İnce, erdoğan'a bugüne kadar hangi tarihte hangi etnik kimliğe sahip yurttaşların "faşizan baskılar" neticesinde Türkiye'den kovulduğunu tespit edip etmediğini sordu.

İnce, "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazdığı yazıda 'o benim Cumhurbaşkanım olmayacak' ifadelerini kullanan Hürriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun'a 'Senin değilse çık vatandaşlıktan git kimi seçersen seç' ifadeleri faşizan yaklaşımın neticesinde söylenmiş sözler midir? Farklı görüşten olan, sizin gibi düşünmeyenleri ülkeden kovmakla farklı etnik kökenden olanları ülkeden kovmak arasında fark var mıdır?" sorusuna da yanıt istedi. İnce, farklı görüşte olan, farklı inanan, farklı düşünen bürokratların görevden alındığını da söyleyerek, "Farklı görüşten olan müteahhitlerin ihale alamadığı, farklı görüşten olan yurttaşlarımızın ötekileştirilerek baskıya maruz kaldığı iktidar uygulamaları faşizan yaklaşımların neticesi midir?" sorusunu sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler