Yeni teşvik sistemi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, yeni yatırım teşvik sisteminde bölgelerin ve desteklenecek büyük projelerin tespiti ile uygulanacak yardım yoğunluklarına ilişkin temel çerçevenin belirlenmesinde çok önemli ilerleme kaydettiği bildirildi. Ayrıca, istihdamın artırılması için gerekli çalışmanın önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanmasına karar verildiği belirtildi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan açıklamada, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun dün (25 Mayıs) Babacan başkanlığında, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in ve ilgili kurumların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla toplandığı belirtildi.

Toplantıda öncelikle yeni yatırım teşvik sisteminin ele alındığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
"Yeni yatırım teşvik sisteminin en temel unsurlarından olan bölgelerin ve desteklenecek büyük projelerin tespiti ile uygulanacak yardım yoğunluklarına ilişkin temel çerçevenin belirlenmesinde çok önemli ilerleme kaydedilmiştir. Yeni teşvik sistemine ilişkin çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Toplantıda küresel krizin işgücü piyasasında ortaya çıkardığı olumsuz etkilerin sınırlandırılması ve istihdamın artırılmasına yönelik önlemler de değerlendirilmiştir. Söz konusu önlemlerle ilgili gerekli mevzuat çalışmalarının önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanması konusunda ilgili kurumlar görevlendirilmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler