Öğretmenler eyleme hazırlanıyor

Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, 7 Haziran 2009 tarihinde saat 13.00'de Milli Eğitim Bakanlığı önünde üyeleri öğretmenlerle bir eylem düzenleyeceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirme Kılavuzu"nda yaptığı değişikliğe, Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven tepki gösterdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, "Eğitim çalışanlarının gerek sağlık, gerek eş, gerekse eğitim özründen dolayı yer değiştirme talepleri artık puan esasına dayalı olarak yapılmaktadır. Bu durumda birçok eğitim çalışanının 5 ila 10 sene arasında eşinden ayrı yerlerde görev yapması gerekmektedir. Özür grubu atamaları normal atamalar gibi puan esasına dayandırılacaksa o halde özür durumu ataması niye vardır" dedi.

Özre dayalı yer değiştirmelerle ilgili kılavuzun yeniden düzenlenmesini isteyen Güven, 7 Haziran 2009 tarihinde saat 13.00'de Milli Eğitim Bakanlığı önünde üyeleri öğretmenlerle bir eylem düzenleyeceklerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler